Loading...

My Hero Academia (aka. Boku no Hero Academia) (2016- )

by Adrian Solomon, ianuarie 28, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Comedie, Super-eroi
Studio: Bones
Nr. sezoane: 5
Nr. Episoade: 113
Durată episod: ~24 min.
Statut: serie în desfășurare
Rating MyAnimeList: 7.93

Despre: Ne aflăm într-o realitate în care peste 80% din populația pământului a căpătat diverse abilități numite Quirks (practic super-puteri). Protagonistul Midorya „Deku” Izuku face parte din minoritatea fără puteri, dar care de mic spera ca într-o bună zi să poată deveni erou, întocmai precum idolul său, All-Might, simbolul absolut al binelui. Cu toate că el este constant ridiculizat de cei din jur pentru ambiția sa, Izuku nu se dă bătut, ba mai mult, reușește să salveze viața colegului său Bakugou – un prieten din copilărie care a ajuns să îl terorizeze constant pe Deku. În urma acestui act eroic, Deku îl întâlnește pe All-Might, care îi propune un târg ce îi va schimba complet viața.

Rant: Da, ca premisă serialul este întocmai oricărui shounen (serial destinat cu precădere băieților) făcut vreodată. Avem băiatul fără speranță care prin muncă, pasiune și abnegație îi cucerește pe cei din jur și cu aceștia înfruntă toate adversitățile vieții. În clasa din școala la care studiază Izuku, avem parcă aceeași suită de stereotipuri văzută mai oriunde. Dar totuși ceva, undeva, face click în această serie, reușind să o distanțeze destul de mult de restul. Chiar dacă protagonistul nu este cel mai likeable fiind în general un plângăcios, galeria de personaje secundare care îl înconjoară face toți banii, începând cu All-Might și secretul său teribil, Bakugou – și principiile sale conflictuale, Todoroki și copilăria sa abuzivă sau Aizawa care în mai multe feluri aduce aminte de personajul preferat din Naruto al multor oameni – Kakashi. Serialul reușește în mare măsură să insufle personalitate tuturor membrilor clasei protagonistului nostru.

Pe lângă personaje bine conturate, studiourile Bones oferă o grafică foarte bine lucrată, ce sporește calitatea acestei producții, în special scenele de acțiune fiind spectaculoase. Deocamdată există doar cele 2 sezoane dar citind manga în continuare, am descoperit un univers cu potențial imens, capabil să devină o nouă serie etalon în istoria anime. Mă declar extrem de satisfăcut de acest anime, care merită luat în considerare, fiind ușor de binge-uit.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.