Loading...
Avengers: Age of Ultron (2015)

Avengers: Age of Ultron (2015)

by Adrian Solomon, aprilie 11, 2017

Recomandare – decent!

Gen: MCU, Super eroi, Acțiune
Regie: Joss Whedon
Distribuție: Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Cobie Smulders, Anthony Mackie, Hayley Atwell, Idris Elba, Stellan Skarsgård, James Spader, Samuel L. Jackson
Durată: 2 h. 21 min.
Rating IMDB: 7.3

Despre: În Sokovia, Tony Stark și restul eroilor din echipa Avengers efectuează un raid asupra unei clădiri HYDRA, care experimenta pe oameni folosindu-se de sceptrul lui Loki. Doi dintre captivii de acolo, Wanda și Pietro Maximoff, ambii cu puteri speciale, profită de ocazie și scapă. Tony este supus unei iluzii care îi arată cum toți eroii sunt morți și că un pericol iminent va lovi Pământul în curând. Reveniți în State, Tony și Banner lucrează de zor la o inteligență artificială evoluată numită Ultron și care avea ca scop unic defensiva globală. Folosindu-se de piatra prețioasă ce alimenta sceptrul lui Loki, aceștia reușesc să grăbească creerea acestui program. Din nefericire, Ultron se auto-activează prea repede, și crede că obiectivele sale sunt eradicarea omenirii pentru a păstra pacea în lume. Astfel un conflict de proporții va izbucni între Avengers și armata de roboți produsă de Ultron.

Rant: Al doilea film Avengers, reușește să aducă pe ecrane un număr foarte mare de personaje. Sunt înghesuite astfel în cele aproape două ore jumătate așa de mult conținut, că filmul ține cu greu pasul. Din nefericire, aceasta este și ultima colaborare între MCU și Joss Whedon, un om care a avut un cuvânt extrem de important în toate producțiile de până acuma.

Filmul este foarte ambițios chiar dacă Ultron (excelent interpretat de James Spader) suferă un pic la partea de motivație. Totuși cred că poate fi plasat pe o treaptă mai înaltă decât mulți alți villains care au fost în MCU până acum. Echipa din prima parte este completată cu o serie de adiții noi, iar povestea acelor Gems of Power este spusă mai departe, fiind plantate semințele venirii lui Thanos în ce va fi Avengers 3, atât prin viziunile lui Tony cât și mult mai explicit prin secvența de end-credits. În același timp ne este atrasă atenția asupra regatului Wakanda și este introdus unul dintre villains ce i se vor opune lui Black Panther în filmul cu același nume ce urmează să apară undeva în 2018.

Așadar, Whedon reușește să combine povestea lui Ultron, cu o personajele din primul film plus o serie de personaje noi, cu toate aceste elemente ce prevestesc filme viitoare din MCU, peste toate presărând mult umor și scene de acțiune memorabile, și avem un film, poate nu extraordinar, dar destul de bun.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.