Loading...
Pacific Rim: Uprising (2018)

Pacific Rim: Uprising (2018)

by Adrian Solomon, martie 29, 2018

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Acțiune. S.F.
Regie: Steven S. DeKnight
Distribuție:
John Boyega, Scott Eastwood, Jing Tian, Cailee Spaeny, Rinko Kikuchi, Burn Gorman, Adria Arjona, Zhang Jin, Charlie Day
Durată: 1 h. 51 min.
Rating IMDB: 5.6

Despre: Au trecut zece ani de la închiderea Rift-ului ce pompa în lumea noastră giganticii Kaiju și de la sacrificiul suprem al eroului de război, Pentecost. Fiul acestuia alege viața ușoară a ilegalității, până este prins în flagrant, alături de juna Amara – creatoare de roboți subdimensionați. Așa că Jake se trezește în locul din care a fugit, academia de piloți Jeager, alături de noua sa recrută. Chiar dacă terifianții Kaiju nu au mai apărut de 10 ani, omenirea este atacată de niște Jaegeri rebeli, iar Jake și partenerul său Nate pornesc în căutarea presupușilor teroriști. Ceea ce vor găsi va da tonul unei noi chemări disperate la luptă în care vor fi atrași protagoniștii noștri și recruții lor.

Rant: Primul film a beneficiat de input-ul direct al maestrului Del Toro, retrogradat aici pe post de producător. Așadar multă parte din magia insuflată acelei pelicule este de negăsit aici. Și nu că ar fi vina actorilor care, majoritatea, nu fac nimic decât să își reia rolurile din original, dar scenariul este lipsit de originalitate, minus un plot twist interesant dar destul de telefonat, care mai salvează din impresia generală. Este lipsit și de viață și deseori pare inert, așteptând ca ceva să se întâmple. După mai bine de o oră de la începerea lui tot nu am văzut nici un Kaiju pe ecran așa că începusem să devin nerăbdător. Dar și când apar, luptele sunt așa de lipsite de miză încât am ieșit destul de plictisit de la film.

Mi-a plăcut de Boyega, mi se pare un înlocuitor potrivit pentru Idris Elba ca protagonist. Păcat doar că parcă se pierde la un moment dat în fundal, personal nu l-am simțit mai deloc ca personaj principal. Povestea este by the numbers, speranța filmului fiind că bătăliile dintre coloși ne vor distrage suficient. Singura problemă este că sunt prea puține și prea neinteresante.

Așadar, având mai multe bile negre decât albe, mă declar nesatisfăcut de acest film, recomandarea merge cu popcorn fiind cea mai potrivită.

PS. Știu că nu are legătură cu filmul dar aș dori să o urechez pe doamna profesoară care a umplut sala de copilași, plozi care doar au urlat, au stat pe telefon și au râs aleator pe tot parcursul filmului, fără ca respectiva să se sinchisească. Nu știu cine e dar mai că i-aș cere despăgubire pentru banii dați pe bilet iar la fel ca mine au pățit și restul spectatorilor. Oare e chiar așa de greu să îți educi copii cum să se comporte în public și care sunt normele de bun simț pentru vizionarea unui film la cinema?

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.