Loading...
The Avengers (2012)

The Avengers (2012)

by Adrian Solomon, aprilie 8, 2017

Recomandare – esențial!

Gen: MCU, Super-eroi, Acțiune
Regie: Joss Whedon
Distribuție:
Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Tom Hiddleston, Clark Gregg, Cobie Smulders, Stellan Skarsgård, Samuel L. Jackson
Durată: 2 h. 23 min.
Rating IMDB: 8.1

Despre: Când Loki își face din nou simțită prezența, amenințând umanitatea, Nick Fury și agenția SHIELD strâng cei mai puternici eroi, Iron Man, The Hulk, Captain America și Thor, cărora li se adaugă agenții Black Widow și Hawkeye. Aceștia vor trebui să colaboreze pentru a-l înfrunta pe Loki și armata sa extraterestră

Rant: Filmul e considerat pe bună dreptate un film eveniment. Pur și simplu faptul că îi vedeai împreună în același film pe toți eroii din filmele apărute până acum, începând de la Iron Man și terminând cu Captain America, era un lucru epic, rar întâlnit în acest tip de media. Kevin Feige a reușit să construiască un univers interconectat, un puzzle gigant, iar fiecare film care apărea punea noi și noi piese pe tabla de joc, pentru ca Avengers să vină și să formeze imaginea finală. Iar faptul că la cârma filmului a fost pus Joss Whedon, un mare iubitor de comics, care a adus lumii filme și seriale memorabile precum Firefly sau Buffy – Vampire Slayer, a ajutat enorm. Se simte dragoste și respect față de produs și asta nu poate decât să bucure fanii.

Povestea am putea zice că este povestea clasică de echipă care nu se înțelege, având în componență personalități atât de diferite încât, nu odată, ajung să se bată între ei, și care de voie de nevoie sunt obligați să coopereze. Chiar și așa, trecând peste spectacolul de pe ecran, povestea trenează în anumite părți, existând găuri în logică și multe situații deus ex-machina pe care, poate nu le sesizezi la prima vizionare.

Ce face în schimb filmul extrem de bine, este să combine umorul cu acțiunea, existând o groază de scene și dialoguri memorabile. Nu lipsește prezența lui Stan Lee precum nu lipsesc nici scenele de end-credits, pentru prima dată existând acuma o scena de mid-credits, care prezintă eroii după lunga bătălie prin care au trecut, bucurându-se în liniște de o șaormă.

Realizez că nu am menționat până acuma că acest univers MCU este prezentat în etape. Etapa 1 (Phase 1) a servit ca etapă introductivă, fiind prezentați rând pe rând toate persoanele importante ce urmau să aibă un cuvânt de spus în lucrurile ce urmau a se întâmpla în acest film. De la cei foarte importanți de care am menționat deja, membrii echipei Avengers, Nick Fury sau Loki, până la personajele minore cum ar fi Dr. Selvig, deja publicul era familiarizat cu fiecare în parte drept pentru care filmul este acțiune de la un capăt la altul. Și nu doar atât dar reușește să sădească semințele și pentru ce va urma, introducând misteriosul personaj Thanos, și diversele cristale care odată strânse, conferă o putere uriașă celui care le posedă, numite The Infinity Stones.

Așadar, studiourile Marvel dovedesc că formula prin care benzile desenate obișnuiesc să spună poveștile, este viabilă și pentru filme, cu condiția să ai persoane dedicate și studiouri care nu se bagă peste oamenii pe care îi angajează să le realizeze (contra-exemplu ar fi ce fac cei de la Warner Brothers cu universul DC dar asta deja e o total altă discuție).

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.