Loading...
Transformers: The Last Knight (2017)

Transformers 5: The Last Knight (2017)

by Adrian Solomon, iulie 24, 2017

Recomandare – de evitat!

Gen: Acțiune, Aventură, S.F.
Regie: Michael Bay
Distribuție:
Mark Wahlberg, Josh Duhamel, John Turturro, Glenn Morshower, Laura Haddock, Anthony Hopkins
Durată: 2 h. 34 min.
Rating IMDB: 5.2

Despre: Pe vremea regelui Arthur au apărut primii Transformers care le-au încredințat cavalerilor mesei rotunde un sceptru ce avea puteri incredibile. După multe secole, sceptrul a dispărut, Optimus Prime este în spațiu căutându-și creatorii iar Transformers-ii rămași pe Pământ sunt vânați de oamenii care îi cataloghează drept ființe periculoase, singurul loc prietenos față de ei fiind Cuba. Cade Jaeger este singurul care încearcă să facă ceva pentru ei, căutând în mod activ Transformers-ii răniți și oferindu-le asistență și un loc unde să se retragă. Când Cade ajunge în posesia unui talisman valoros, acesta va fi urmărit atât de armată cât și de Decepticoni, iar această cursă îl va duce în Anglia.

Rant: Nu o să mă lungesc pentru că efectiv nu prea am despre ce să vorbesc aici. Franciza aceasta este clar menită pentru a vinde jucării, filmele fiind un fel de reclame extraordinar de lungi și complicate pentru ca Gigel și Dorel să își cumpere ultimul produs de la Hasbro. Nu că ar fi strălucit la partea de poveste vreodată dar plotul a devenit din ce în ce mai ridicol și mai complex, deseori ignorând ce s-a petrecut în filmele anterioare, doar de dragul efectelor speciale. Bay orgasmează de fiecare dată când apucă să bage explozii în film, altfel nu îmi explic acest fetiș bizar al lui. Ca să nu mai zic ca absolut toate unghiurile sale preferate apar de nenumărate ori în film. Dacă Tarantino sau Wright, regizori de care am vorbit mai des prin posturile mele, au propriile particularități, incluse în mod subtil, cu reverență aproape, Michael Bay este ca un cocalar ce baga manelele la maxim în mega-mașina cu care se mândrește prin oraș.

Dacă eram relativ trist că Turturo a fost prins în acest film, imaginați-mi tristețea când l-am văzut pe Sir Anthony Hopkins aici. Cred că și el a realizat stupiditatea filmului, pentru că felul în care dă replicile, conferă impresia că nici nu a citit prea bine scenariul și tot improvizează.

Au trecut cinci filme și încă nu pot să deosebesc roboții unul de altul, nu le știu numele și rămân confuz la fiecare scenă de acțiune.

Vă las cu informația că Bay și studiourile doresc să mai facă încă vreo zece filme cu Transformers-ii așa că, dark days ahead my friends…

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.