Loading...
Phantom Thread (2017)

Phantom Thread (2017)

by Florin Frențiu, februarie 26, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Dramă, Dragoste
Regie: Paul Thomas Anderson
Distribuție:
Daniel Day-Lewis, Lesley Manville, Vicky Krieps
Durată: 2 h. 10 min.
Rating IMDB: 7.5

Despre: Acțiunea se petrece în fermecătoarea Londra a anilor 1950 de după război. Renumitul creator de rochii Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) și sora acestuia Cyril (Lesley Manville) sunt în mijlocul vieții sociale britanice deoarece aceștia au una dintre cele mai selecte clientele posibile, de la membrii ai familiei regale, vedete de cinema, socialiți, diverse moștenitoare și femei bogate. Femeile vin și dispar din viața lui Reynolds, oferindu-i acestuia o sursă necontenită de inspirație și companie, până când acesta o întâlnește pe tânăra Alma (Vicky Krieps), care în curând îi va acapara viața acestuia, devenindu-i muză și iubită. Astfel, croitorul nostru își vede viața sa atent controlată și planificată până în acel punct, dată peste cap de juna ingenuă.

Cronică (by F.F.): Ultimul film de Paul Thomas Anderson este o impresionantă dramă romantică ce ne plasează în Londra anilor ’50 când aristocrația epata prin evenimente fastuoase unde doamnele își etalau ținutele grandioase. Așa își face apariția și personajul nostru principal, un celebru și venerat designer al acelor timpuri din lumea londoneză, Reynolds Woodcock, care împreună cu sora sa Cyril conduc Casa Woodcock, casă de modă la care toate doamnele visează dar numai regalitățile și aristocratele au onoarea de a le purta rochiile.

Dl Woodcock, un domn extrem de galant, inspirând o eleganță desăvârșită și un rafinament aparte, înconjurat mereu de femei frumoase și totuși atât de concentrat pe creație și atât de pătruns încă de pierderea mamei lui, ființă atât de iubita de el, încât ele parcă nici nu există, lumea lui nu are legătură cu latura lumească, e peste asta…până într-o zi când întâlnește o simplă fată, Alma cea frumoasă, înaltă, desăvârșită trupește…și ea va să-i devină muza și treptat iubita, dar fără că ei să definească asta, fără că el să vrea parcă să vadă și să înțeleagă, fără cuvinte, prin trăiri doar de ei știute….prin ciudățenia situației, prin introducerea haosului într-o lume perfect organizată, gândită în cel mai mic detaliu…ea e calmul de dinaintea furtunii… și veți înțelege asta privind filmul. E subestimată de toți, dar dovedește a fi un personaj mult mai complex decât ne putem gândi; în disperarea de a obține iubirea și deschiderea lui Reynolds născocește o strategie cum numai un psiholog bun ar găsi, creează o dependență morbidă am spune inițial, dar care în acest tablou ciudat aduce acel strop de normalitate întocmai prin ciudatul situației…Și reușește întocmai precum și-a dorit, acum dna Woodcock, o iubire sinceră, cu propriile-i secrete, dar care trăiește și crește tocmai prin prisma acestor secrete.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.