Loading...
High Life (2018)

High Life (2018)

by Florin Frențiu, aprilie 27, 2019

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: S.F., Horror, Dramă
Regie: Claire Denis
Distribuție:
Robert Pattinson, Juliette Binoche, André Benjamin, Mia Goth
Durată: 1 h. 53 min.
Rating IMDB: 5.8

Despre: Unui grup de criminali le este promisă libertatea dacă participă la o misiune de explorare a unei găuri negre, cu toate că ei vor fi supuși unor experimente sexuale de către oamenii de știință aflați la bord.

Cronică (by F.F.): Suntem obișnuiți să vizionăm filme SF pline de nave spațiale gigante, bătălii intergalactice, lasere, torpile de fotoni, lightsabers, explozii, extratereștrii hidoși , însă regizoarea franceză Claire Denis ne propune cu totul altceva și anume un arthouse SF ciudat, cerebral, un film de stare, cu suspans și un fir narativ non-linear, influențat de clasice precum 2001, Odiseea Spațială sau Solaris. Este vorba de primul film al acesteia în limba engleză, avându-i protagoniști pe Robert Pattinson și Juliette Binoche, intitulat High Life.

Această pelicula dramatică în spațiu, ne vorbește despre izolare, alienare, singurătate, destinul implacabil al unor deținuți, care aleg o misiune spațială sinucigașă, fără întoarcere, de explorare a celei mai apropiate găuri negre, în loc să fie executați în închisoare. Elemente de bizarerie, erotism, vizual puternic , fluide corporale, violente neașteptate și imprevizibile vin să completeze acest film apreciat de critici( > 80% scor pe RT).

Robert Pattinson (pe care l-am detestat în Twilight, revenindu-și totuși în filme precum Good Time etc) se achita onorabil în rolul deținutului Monte, încarcerat pentru omucidere, un tânăr rebel ce se va dovedi un părinte admirabil pentru progenitura să, creată în spațiu, dar pe care nu și-a dorit-o. Relația tată-fiica este perfect explorată aici, Monte transformându-se din deținutul violent, impulsiv, egoist, în gardianul și protectorul fiicei sale.

Sunt plăcut surprins să constat o evoluție a actriței Juliette Binoche, care face trecerea de la personaje romantice, pline de candoare și gingășie (în alte filme) la personaje dubioase, stranii, cu intenții de experimentare interumană a reproducerii în scop științific, dar manipulator și abuziv (în filmul de față).

High Life rămâne un film atmosferic la care cinefilul se va gândi mult timp după vizionare.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.