Loading...

Retribution (2023)

by Adrian Solomon, septembrie 15, 2023

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Thriller
Regie: Nimród Antal
Distribuție: Liam Neeson, Noma Dumezweni, Lilly Aspell, Jack Champion, Embeth Davidtz, Matthew Modine
Durată: 1 h. 51 min.
Rating IMDB: 5.3

Despre: Matt Turner, un bancher american ce locuiește în Berlin, este un tip ce muncește 24/7, adesea neglijându-și familia, lucru care a început să pună presiune asupra mariajului. În ziua în care acceptă să își ducă copii la școală, un individ anonim îl sună și îi spune că în mașina sa se află o bombă. Incredul la început, Matt se convinge de adevăr când mai mulți dintre colegii săi sunt uciși în atacuri cu bombă asemănătoare cu circumstanța sa, acest lucru obligându-l să asculte toate cerințele individului anonim.

Rant: Retribution este a treia adaptare a unui film spaniol din 2015 numit El Desconocido. După ce i-au făcut remake germanii în 2018, și coreenii în 2021 (Hard Hit) iată că a venit rândul americanilor să scoată filmul în 2023, în ciuda faptului că producția a fost pornită în 2017. Și ca de obicei, pentru mai orice adaptare care cuvântul acțiune inclus în descriere, parcă Hollywoodul este obligat să îl folosească pe Liam Neeson, în special dacă este vorba de un rol de tată în pericol. Și dacă celelalte versiuni explorează latura uman-socială a poveștii prezentate, alegând ca filmul să fie mai nuanțat decât un simplu thriller, americanii fac fix chestia asta din urmă, rezultând un produs sec, cu un actor extrem de neconvingător în rol, care mârâie îndârjit timp de o oră jumătate (măcar laud durata relativ scurtă a filmului). Recomand să cautați celelalte variante dacă aveți ocazia, sau să urmăriți acest film generic, fără suflet și fără rost.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.