Loading...

65 (2023)

by Adrian Solomon, martie 27, 2023

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Thriller, S. F.
Regie: Scott Beck, Bryan Woods
Distribuție: Adam Driver, Ariana Greenblatt, Chloe Coleman, Nika King
Durată: 1 h. 33 min.
Rating IMDB: 5.4

Despre: Mills este un pilot de nave spațiale care face diverse transporturi interplanetare. În ultimul său voiaj, el întâmpină niște dificultăți neprevăzute care îl forțează să aterizeze pe o planetă necunoscută. Aici descoperă că nu este singurul supraviețuitor, dar și că nici nu este singura ființă vie.

Rant: Dacă anul trecut, cel mai prost film văzut la cinema a fost un alt S.F./survival pe numele său infam: Moonfall, 65 este fără îndoială cel mai slab pe care l-am văzut la cinema în aceste trei luni ale lui 2023. Are intenții nobile dar pare a se achita de ele cu minim efort. Este o tentativă a lui Driver de a apărea în filme de acțiune și îl apreciez pentru asta, are carisma și statura pentru a interpreta un astfel de rol, dar acest rol nu îi face absolut nici o favoare, lipsindu-i acele manierisme care l-au făcut atât de îndrăgit pentru rolurile sale de dinainte (mai puțin cel din Star Wars care încă consider că a fost un eșec de distribuție).

Pe scurt, acest Mills se vede nevoit să plece într-o cursă lungă, lăsându-și în urmă fata bolnavă și nevasta îngrijorată. Trecând printr-o centură de asteroizi, nava sa este avariată iar el se prăbușește pe o planetă necunoscută, unde pericolele pândesc la tot pasul. Dinozauri carnivori, gheizere ce topesc carnea și gândaci ce se cațără în gură atunci când dormi, sunt la tot pasul iar el descoperă că singurul supraviețuitor al prăbușirii este o fetiță speriată, probabil dintr-o rasă extraterestră sau doar din altă țară, nu ne prea lămurește filmul despre acest aspect. De fapt filmul sare cu generozitate peste orice aspect expozițional minus partea cu fetița sa bolnavă, dornic să treacă la fazele de sperieturi, spuse într-un mod repetitiv pe calapodul: creatură sare brusc și ne sperie, ceva se întâmplă și protagoniștii scapă, merg mai departe dau ceva mai mare și totul se reia de cel puțin 3 sau 4 ori. Revenind la poveste, Mills și companioana sa încearcă să își croiască drum spre un segment al navei prăbușit în altă locație, care conține un modul de salvare. Drumul lor este lung și anevoios și pericolele multe așa că viețile celor doi sunt puse constant în pericol. La final aflăm cel mai prost ascund reveal al filmului, acesta fiind scris și pe afiș și în trailer, că cei doi se află pe Pământ, acu 65 de milioane de ani în urmă, fix înainte de cataclismul ce a provocat dispariția dinozaurilor cu toate că acum mă gândesc că de nu pic din cer pietroiul, Mills curăța toată planeta până să ajungă la modulul de scăpare.

M-am plictisit constant la acest film și la dialogul generic și relația lipsită de absolut orice urmă de chimie dintre cei doi, semn că majoritatea bugetului a fost investită în realizarea dinozaurilor care au și ei momentele lor, din păcate multe în întuneric pentru a ascunde calitatea lor slabă. Merge dacă nu ai absolut nimic altceva mai bun de văzut dar nu îl prioritizați în detrimentul altor titluri.

1 Comment


    • Replay Cancel Replay
    • aprilie 10, 2023

    Recomand cu incredere acest film pentru orice fan al genului, incepeti-i seara cu un popcorn savuros si pregatiti-va pentru o aventura de 1h si 33min., plina de pericole si sperieturi. Cu un actor primitoare ca Adam Driver in rol principal si o productie plina de SF si un pletora de monstruoase creaturi, veti fi cu siguranta tinuti de ecran. "65" este un film care merita vazut si, cu siguranta, un popcorn nu va strica.

Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.