Loading...

Sakra (aka. Tin lung baat bou) (2023)

by Adrian Solomon, aprilie 13, 2023

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Aventură, Arte marțiale
Regie: Donnie Yen
Distribuție: Donnie Yen, Chen Yuqi, Cya Liu, Wu Yue, Eddie Cheung, Grace Wong, Ray Lui, Kara Wai
Durată: 2 h. 10 min.
Rating IMDB: 5.7

Despre: Lui Qiao Feng, erou și lider al Sectei Cerșetorilor, îi sunt înscenate o serie de morți, ceea ce face ca toată lumea să se întoarcă împotriva sa. Rămas fără nici o motivație și nici un loc unde să se retragă, acesta o salvează pe Ahzu, de care începe să se îndrăgostească. Pentru a o vindeca, acesta își pune viața la bătaie împotriva foștilor săi camarazi, dar complotul împotriva lui este mult mai adânc decât acesta credea.

Rant: Este mereu o adevărată plăcere să îl văd pe Donnie Yen pe ecrane iar ultima sa producție, unde are atât rol de regizor cât și de actor principal (printre altele) este o revenire a acestuia la genul wuxia. Filmul, adaptare a unui roman, este o nouă pagină adăugată la bogata colecție de filme de acest gen a filmografiei chinezești, în care artele marțiale sunt tratate cu deosebită reverență, căpătând statut mistic, oferindu-le practicanților puteri nemaipomenite, de la descărcări de energie internă, la abilitatea de a levita și așa mai departe. Explorate mult mai mult în benzile desenate manhua și romanele foileton de profil, acestea se regăsesc de obicei sub numele de cultivation novel, asta dacă sunteți interesați să explorați subiectul mai în amănunt.

Donnie Yen îl joacă pe Qiao Feng, un orfan Khitan găsit pe câmpul de luptă și crescut de un cuplu din imperiul Song. Feng crește și devine ucenic și discipol al templului local, unde învață și își dezvoltă abilitățile marțiale. El devine repede liderul Sectei Cerșetorilor, câștigând respectul și admirația acestora datorită dedicării sale. Feng este acuzat pe nedrept de o serie de crime pe care nu le-a comis, și brusc devine vânat de toți cei care i-au fost până nu demult frați, și asta datorită originii sale dar și datorită orgoliului unor personaje nefaste.

Cu toate că pare a fi un film produs pe buget (cam 21 de milioane de dolari), acesta arată destul de bine atunci când vine vorba de coregrafia luptelor și unele efecte speciale, cu toate că cele la scară mare arată oribil. Cam atât de zis despre acest film care spune o poveste închegată, relativ simplă.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.