Loading...
Bumblebee (2018)

Bumblebee (2018)

by Adrian Solomon, decembrie 29, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Aventură, S.F.
Regie: Travis Knight
Distribuție:
Hailee Steinfeld, John Cena, Jorge Lendeborg Jr., John Ortiz, Jason Drucker, Pamela Adlon
Durată: 1 h. 54 min.
Rating IMDB: 6.8

Despre: Bumblebee se ascunde pe Pământ deghizat într-o mașină răblăgită. El este găsit și reparat de tânăra Charlie, cu care se împrietenește instant. Pe urmele sale se află însă, mereu îndeaproape, doi Decepticoni periculoși, dar și forțele armate americane.

Rant: Nu o să fiu foarte surescitat deoarece povestea este destul de șubredă, dar Bumblebee a reușit de unul singur să dea un suflu complet nou francizei Transformers. Soluția aparent era simplă, trebuia schimbat Michael Bay de la cârma regizorală, lucru resimțit din plin. Cu toate astea, să nu uităm că Bumblebee este doar un spin-off, o poveste localizată, cu un setting mult mai restrâns ca producțiile anterioare. Nu mai este lumea în pericol iminent ci personajele principale, fapt ce face totul la un nivel mult mai intim.

Așa cum ziceam, focusul cade acuma pe Charlie Mason, o tânără în pragul maturității, orfană de tată și uitată de lume, probabil cea mai tristă fată de pe Coasta de Vest. Bumblebee, care a fugit de pe Cybertron la îndemnul lui Optimus Prime, are ca misiune securizarea Pământului până la sosirea restului de Autoboți. În urma unui atac el își pierde vocea, și reușește să își creeze un dușman uman, în persoana lui Jack Burns, un agent al Sector 7. Charlie și cu Bee se întâlnesc întâmplător, când acesta ajunge în posesia ei. După ce este descoperit de adolescentă, cei doi devin repede prieteni, filmul virând către o comedie cu adolescenți, pentru mai bine din jumătatea sa.

Pe tot parcursul filmului se simte experiența din spatele regizorului, experiență acumulată la studiourile Laika, acesta lucrând printre altele și la fantasticul Kubo and the Two Strings. El calmează foarte mult acțiunea, care totuși mai răzbate pe ici pe colo, dar nicidecum ca ce făcea Bay. Personajele sunt mult mai conturate și povestea ținută clar focusată pe personajele principale, lucru ce ajută din plin filmul.

Bumblebee este exact tipul de producție de care avea nevoie această serie, reușind să aducă suflet și expresivitate unei francize aflată de multă vreme în comă profundă.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.