Loading...
Scary Movie (2000)

Scary Movie (2000)

by Adrian Solomon, februarie 16, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Comedie
Regie: Keenen Ivory Wayans
Distribuție: Jon Abrahams, Carmen Electra, Shannon Elizabeth, Anna Faris, Kurt Fuller, Regina Hall, Lochlyn Munro, Cheri Oteri, Dave Sheridan, Marlon Wayans, Shawn Wayans
Durată: 1 h. 28 min.
Rating IMDB: 6.2

Despre: Un criminal incompetent încearcă să ucidă o gașcă de adolescenți idioți care au comis împreună o crimă cu exact un an înainte.

Rant: Sunt un fan înfocat al parodiilor, Naked Gun, Airplane, Hot Shots fiind unele dintre filmele pe care le revăd ori de câte ori am ocazia. Perioada lor de glorie a fost prin anii 80 și 90, Mel Brooks fiind cel care a început totul cu epicele sale filme Blazing Saddles sau Young Frankenstein, urmat apoi de ZAZ (Zucher, Abrahams și Zucher) care au creat legendarele Naked Gun și Airplane!. Apărut la trecerea într-un nou mileniu, Scary Movie reprezenta o nouă schimbare de generații, frații Wayans preluând frâiele acestui stil de filme. Însă ceva s-a întâmplat și ce a început destul de bine s-a terminat oribil de prost, parodiile recente fiind aproape ne-vizionabile pentru marea masă, transformând un gen de filme odinioară prolific, în producții anoste, deloc atrăgătoare. Cauzele sunt multe și nu ar fi întocmai drept să îi socotim pe frații Wayans – actualmente Marlon Wayans pare a fi singurul care mai îndrăznește să creadă în acest gen de filme – drept principalii vinovați pentru decăderea parodiilor. Evoluția tot mai rapidă a trendurilor grație rețelelor de socializare, faptul că platforme precum Youtube sunt mult mai propice dezvoltării parodiilor în clipuri scurte dar mult mai concentrate, încasările de box-office din ce în ce mai scăzute, toate acestea au contribuit la intrarea acestui gen de filme într-o comă profundă, ultimele filme apărute fiind parcă un strigăt disperat de a deconecta toate aparatele și de a-l lăsa să moară.

Dar să revenim la filmul nostru, film care încă mai are acel licăr de speranță în ochi, cu toate că umorul folosit deja făcea tranziția spre grosolan. Scary Movie parodiază ploturile filmelor de tip slasher care erau în floare în acea perioadă, scenariul combinând Scream cu I Know What You Did Last Summer.

Am decis să scriu despre acest film nu doar pentru că l-am văzut recent dar am observat că junii de azi nu mai știu de aceste filme așa că această recomandare le este făcută cu dedicație. Nu mă mai lungesc ci vă mai spun doar că filmul se află pe HBO Go, împreună cu alte două din serie, serie care a scăzut de la film la film așa că vă puteți opri liniștiți după acest film.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.