Loading...
Shazam! (2019)

Shazam! (2019)

by Adrian Solomon, aprilie 14, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Comedie, Super-eroi, DCEU
Regie: David F. Sandberg
Distribuție:
Zachary Levi, Mark Strong, Asher Angel, Jack Dylan Grazer, Djimon Hounsou
Durată: 2 h. 12 min.
Rating IMDB: 7.0

Despre: Orfanul Billy Batson fuge din familie în familie adoptivă, într-o încercare disperată de a-și găsi mama de care se separase când era copil mic. În urma unei întâlniri supranaturale cu un personaj misterios, acesta devine Cel Ales, căpătând puteri mitice, transformându-se în super-eroul Shazam, menit a lupta împotriva unor pericole primordiale.

Rant: DC se pare că a abandonat calea dark adoptată de Snyder în primele filme, în favoarea uneia mult mai asemănătoare cu ceea ce a făcut Marvel timp de atâția ani. Bănuiesc că anumiți fani se vor simți trădați, că WB au schimbat exact acel lucru care îi făcea diferiți de compania rivală, dar iată că din punct de vedere al încasărilor, se pare că aceasta a fost mișcarea potrivită pentru că atât Aquaman cât și Shazam învârt deja niște numere impresionante la box-office.

Shazam, noua adiție a acestui univers DC căruia mulți îi cântau prohodul după criticatele Suicide Squad și Justice League, vine să insufle un nou dram de speranță fanilor DC. Avem de a face cu un origin story executat ca la carte, dar care le iese oh atât de bine! În centru îl avem pe Billy Batson, un băiat în căutarea mamei sale, de care fusese separat de mic, și pe care nu a încetat să o caute de atunci. Trece din familie adoptivă în familie adoptivă, fără a se opri vreodată din această căutare. Dar după cea mai recentă tentativă, lui i se dă un ultimatum și anume fie rămâne cu familia Vazquez, care se ocupă de un fel de centru de adopție, din care mai fac parte alți 5 puștani. Billy se împrietenește rapid cu Freddy, cel mai nărăvaș dintre copii prezenți acolo. Dar, deodată, în timpul unei călătorii cu metroul, acesta se trezește chemat de Shazam, care îi transferă lui Billy toate puterile sale (înțelepciunea lui Solomon, puterea lui Hercule și așa mai departe), pentru a combate un rău scăpat de sub control, care pune în primejdie omenirea.

Și de aici pornește distracția, mai precis odată cu apariția lui Zachary pe ecran. Simți cum acesta redevine un copil și se amuză teribil în acest rol. Nu că ar fi ceva în neregulă cu puștiul Asher Angel, dar Levy acaparează mai toate scenele în care este implicat, prin frenezia cu care s-a dedicat rolului. Ca să nu uităm totuși că avem de a face cu DC, filmul ne prezintă o groază de referințe la evenimente sau eroi cunoscuți, de la Batman și Superman la recentul Aquaman. Într-un moment aș zice semnificativ pentru viitorul acestei francize, un puștiulică uită de jucăriile sale Batman și Superman, pentru a-l admira pe Shazam, semn că WB își pune mulți saci în căruța acestuia, mai ales după plecările lui Affleck și Cavill.

Filmul merită toți banii și chiar dacă nu l-aș încadra în categoria musai, fanii filmelor cu super-eroi ar face bine să îl vadă.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.