Loading...
Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)

Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)

by Adrian Solomon, decembrie 31, 2017

Recomandare – decent!

Gen: Aventură, Comedie
Regie: Jake Kasdan
Distribuție:
Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan, Nick Jonas, Bobby Cannavale
Durată: 1 h. 59 min.
Rating IMDB: 6.9

Despre: În 1996, cineva găsește jocul blestemat din primul film, iar pentru că lumea nu mai juca boardgames, jocul se transformă în joc video și îl absoarbe în lumea lui pe un adolescent. La mai bine de 20 de ani de la această întâmplare, patru adolescenți sunt pedepsiți cu detenția din diverse motive. Puși fiind să facă curat în debaraua liceului, aceștia vor găsi și vor porni jocul blestemat, fiind atrași într-o aventură care le va schimba viața pentru totdeauna.

Rant: Nu aveam nici o așteptare de la acest film, mai ales că nu îmi puteam imagina Jumanji fără regretatul Robin Williams. Și pe de o parte am avut dreptate să nu fiu entuziasmat. Povestea este atât de previzibilă încât îți poți seta ceasul pe ea. Farmecul filmul stă în premisa inedită care vede un cvartet de stereotipuri tinerești, practic adolescenții din The Breakfast Club – tocilarul, sportivul, frumusețea școlii și ciudata, intrând într-un joc unde corpurile lor sunt înlocuite cu avatarurile alese dar și cu actori mult mai redutabili care vor duce de aici încolo filmul în spate.

Și această găselniță face ca filmul să funcționeze. Cum altcumva îl putem vedea pe Jack Black interpretând o fată modernă obsedată de Instagram și selfies, ale cărui prime cuvinte odată ajunsă în joc sunt „I can’t even!”. Dwayne interpretează un tocilar alergic și fricos, pe când Kevin Hart… ei bine el își face rutina sa obișnuită dar i se poate ierta aici. Să nu uit de prezența extraordinarei Karen Gillian, care ne arată o față complet diferită de personajul Nebula din Guardians of the Galaxy. Tipa, pe lângă că e al naibii de frumoasă, poate interpreta și rol de comedie, scenele ei de seducție fiind demențiale.

Da, povestea este previzibilă așa cum am mai zis, personajul negativ, talentatul Bobby Cannavale, nu face mai nimic tot filmul, și finalul mă lasă cu o mare gaură logică în ce privește trecerea timpului dar toate i se pot ierta acestui film. Nu te va face să te tăvălești pe jos de râs dar de la început până la final am stat cu zâmbetul pe buze și am ieșit extrem de binedispus de la acest film așa că nu am ce să îi reproșez.

Filmul are o sumedenie de referințe meta, dar cele pe care le-am sesizat eu au fost, normal, legate de The Rock – my spirit animal! Pentru cine nu îl știe îi spun de acum GTFO, de sub ce piatra (hihi) ai ieșit. Pentru cunoscători, ei bine, el își face apariția în scenă cu celebra sa semnătură, sprânceana ridicată. Numele personajului său este Dr. Bravestone sau piatra curajoasă (terrible pun) și la un moment dat începe să se refere la el în persoana a treia, exact în felul în care își ținea promo-urile pe vremea lui de wrestler din WWE. Unde mai pui că avem șansa să vedem un Rock Bottom executat perfect (mișcarea sa semnătură). Da, sunt un fan The Rock, sau cum își zice mai nou, Dwayne Johnson.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.