Loading...

See No Evil, Hear No Evil (1989)

by Adrian Solomon, decembrie 8, 2023

Recomandare – decent!

Gen: Comedie, Thriller
Regie: Arthur Hiller
Distribuție: Richard Pryor, Gene Wilder, Joan Severance, Kevin Spacey
Durată: 1 h. 43 min.
Rating IMDB: 6.8

Despre: Wally este orb iar Dave este surd și ambii insistă că handicapul lor nu îi deranjează câtuși de puțin. Dar când considerați principalii suspecți într-o crimă pe care nu au comis-o, aceștia nu au altă opțiune decât să pornească orbește în căutarea adevăraților făptași.

Rant: See No Evil, Hear No Evil este unul dintre acele filme ale tinereții care rulau necontenit pe posturile TV și care ne-a rămas în suflet, indiferent de cât de bine sau de rău a îmbătrânit. Richard Pryor și Gene Wilder au colaborat la patru filme, acesta fiind al treilea dintre ele, dar și unul dintre cele mai de puțin succes din punct de vedere critic și comercial. Cei doi și-au luat rolurile în serios și au chiar mers la școli specializate pentru surzi și orbi, pentru a deprinde manierismele acestora, în speranța că filmul nu își va doar bătea joc de oamenii cu acest tip de dizabilități. Wilder a acceptat rolul doar după studioul i-a permis să rescrie cele două personaje centrale.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.