Loading...
Exit (aka. Eksiteu) (2019)

Exit (aka. Eksiteu) (2019)

by Adrian Solomon, septembrie 12, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Comedie
Regie: Lee Sang-geun
Distribuție: Jo Jung-suk, Im Yoon-ah
Durată: 1 h. 43 min.
Rating IMDB: 7.0

Despre: Un atentat terorist cu gaze, blochează într-o sală de recepții o familie care își sărbătorea matroana. Fiul cel mic, privit și ca oaia neagră a familiei, alături de managerul localului respectiv, se văd nevoiți să își întrebuințeze abilitățile de cățărători și să găsească drumul spre salvare, din calea unui gaz toxic care se ridică mereu.

Rant: Exit s-a numărat printre cele mai de succes filme sud-coreene de anul trecut, clasându-se pe locul trei atât la încasări cât și la filme văzute. Acesta reprezintă un dublu debut, atât pentru regizor cât și pentru mult îndrăgita cântăreață pop Yoona (Im Yoon-ah), aflată aici la primul său rol în postura de protagonistă.

Yong-nam pare a fi un etern perdant în jocul numit viață, singurul lucru la care se pricepe fiind cățăratul, hobby la care mai că a renunțat atunci când fata de care se îndrăgostise îi refuzase sentimentele. Cu ocazia sărbătoririi mamei sale, întreaga familie se reunește în cocheta locație Cloud Garden – loc ales special de Yong, prilej pentru ca surorile sale și soții acestora să îl ia peste picior pe acesta pentru alegerile făcute în viață. Dar un terorist decide că atunci era seara perfectă pentru a se răzbuna pe lume, și detonează un camion plin cu un gaz extrem de toxic, în vecinătatea locației protagoniștilor. Și cum gazul se propagă destul de repede, Yong și Eui-joo – crushul său și motivul pentru care ei se aflau în acel salon, se vor vedea nevoiți să pună deoparte animozitățile trecutului și să caute ajutor în ceea ce va deveni cea mai lungă noapte din viața lor.

Filmul reușește un adevărat act de acrobație îmbinând frica generată de posibilitatea iminentă a morții personajelor datorită eventualei expuneri la gazul toxic, cu părțile mai gentile ale unui rom-com clasic. Cei doi protagoniști sunt potriviți în rolurile lor, făcându-te să ții cu ei pe parcursul aventurii lor cu toate că personajele lor nu sunt prea adânc explorate, iar scenele de cățărare sunt absolut electrizante și pline de suspans. Nu este un film perfect dar reușește să te țină interesat pe parcursul a a aproape două ore.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.