Loading...
See You Yesterday (2019)

See You Yesterday (2019)

by Adrian Solomon, mai 31, 2019

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Aventură, S.F.
Regie: Stefon Bristol
Distribuție:
Eden Duncan-Smith, Danté Crichlow, Marsha Stephanie Blake, Johnathan Nieves, Myra Lucretia Taylor, Wavyy Jonez, Rayshawn Richardson, Ron Bobb-Semple, Brian „Stro” Bradley
Durată: 1 h. 26 min.
Rating IMDB: 5.2

Despre: CJ și Sebastian sunt doi elevi geniali, prieteni de nedespărțit, ambii pasionați de știință. Încercând să creeze o modalitate de a călători în timp, cei doi au oportunitatea să își testeze produsul pentru a altera trecutul cu scopul de a salva o persoană dragă lor, însă vor trebui să suporte consecințele.

Rant: Filmul automat m-a dus cu mintea la mult prea recentul Endgame și discuțiile avute de Hulk, Iron Man și Ant-Man, privitor la călătoria în timp și cum ar putea acest lucru afecta prezentul. Să zicem doar că se păstrează conceptul general al acestei teorii, și anume că dacă ajungi în trecut și interacționezi cu eul tău trecut, chestii nasoale se vor petrece în prezent sau viitor. Da, teoria folosită și în Back to the Future – film din care pare să se fi inspirat cel mai mult dat fiind cameo-ul absolut genial al lui Michael J. Fox.

Debutantul Stefon Bristol, discipol a lui Spike Lee, regizează acest filmuleț șarmant, cu o mână atât de sigură încât ai zice că face acest lucru de o viață întreagă. Acesta are curajul să combine un element SF cu realitățile sociale americane cotidiene, împrăștiind pe ici umor pe colo dramă în cantități atent dozate încât să nu o dea în nici o extremă. În ceea ce poate fi descris doar ca un melanj între Back to the Future și Do the Right Thing sau mult mai recentul The Hate You Give, strălucește extrem de puternic debutanta Eden Duncan-Smith, care insuflă personajului CJ determinare și forță, lucruri care amintesc de alți actori mari și promit tinerei actrițe un viitor mare.

Povestea este destul de bună cât să te facă să îți petreci o oră jumate din viață alături de personaje, într-un coming-of-age cu tentă S.F. dar și un strigăt social la adresa discriminării împotriva populației de culoare, femeilor și cam toate subiectele suculente pe care le-ar putea atinge un film în ziua de azi.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.