Loading...

Spider-Man (2002)

by Adrian Solomon, ianuarie 13, 2022

Recomandare – musai!

Gen: Super-eroi, Acțiune
Regie: Sam Raimi
Distribuție: Tobey Maguire, Willem Dafoe, Kirsten Dunst, James Franco, Cliff Robertson, Rosemary Harris
Durată: 2 h. 01 min.
Rating IMDB: 7.4

Despre: Peter Parker, un elev timid cu un crush mare pe frumoasa liceului dar și deseori ținta atacurilor colegilor săi mai frustrați, este mușcat de un „super-păianjen” experimental și capătă puteri deosebite. El decide să folosească aceste puteri pentru a face bine, devenind astfel super-eroul Spider-man. Nu mult după apariția sa, un ticălos numit Green Goblin începe să terorizeze orașul, devenind astfel primul dușman major al lui Spider-man.

Rant: Prin Spider-Man, Sam Raimi a redefinit termenul de summer block-buster și a făcut ca filmele cu super-eroi să intre în main-stream, croind o potecă adâncă pe drumul deschis de franciza X-Men. Preluând frâiele unui proiect care lâncezea în purgatoriul conceptelor neconcretizate, acesta a injectat o doză puternică din viziunea sa proprie, unei povești familiare, și anume originea super-eroului Spider-Man. Filmul a fost un succes comercial uriaș, care a dovedit viabilitatea filmelor cu super-eroi la box-office și care ne-a dat tone întregi de replici și scene memorabile, precum și unele din cele mai bine conturate personaje din filmele de acest gen. De fapt, trilogia Spider-Man a lui Raimi este considerată pe bună dreptate una dintre cele mai consistente când vine vorba de calitatea celor trei filme componente (dintre ele partea a treia fiind cea mai puțin reușită). Avem de asemenea și un rol memorabil făcut de Tobey Maguire, dar nu trebuie uitată magnifica interpretare a personajului Green Goblin de către un Willem Dafoe în zi de excepție. Ah da, nu trebuie uitat J. K. Simmons care face un J. Jonah Jameson inimitabil. Și scena cu sărutul inversat în ploaie!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.