Loading...
X-Men (2000)

X-Men (2000)

by Adrian Solomon, iunie 15, 2019

Recomandare – musai!

Gen: Super-eroi, Acțiune
Regie: Bryan Singer
Distribuție:
Patrick Stewart, Hugh Jackman, Ian McKellen, Halle Berry, Famke Janssen, James Marsden, Bruce Davison, Rebecca Romijn-Stamos, Ray Park, Anna Paquin
Durată: 1 h. 44 min.
Rating IMDB: 7.4

Despre: O mică parte a populației lumii a suferit mutații care le-au conferit super-puteri, dar au și atras asupra lor ura oamenilor normali, cărora le era frică de ceea ce puteau face acești mutanți. În acest climat, doi mutanți călători, Wolverine și tânăra Rogue, se văd nevoiți a alege în a suporta două facțiuni complet diferite ca ideologie, X-Men conduși de profesorul Charles Xavier, care credea într-o bună conviețuire a oamenilor cu mutanții, și The Brotherhood conduși de Erik Leshner, supranumit Magneto, care dorea eradicarea completă a umanității.

Rant: De ce este X-Men un film musai, aproape esențial? Ei bine, filmele care adaptau benzi desenate erau de o calitate îndoielnică, pentru că studiourile nu se prea grăbeau să investească bani în ceva ce nu promitea profit. Sigur au existat și excepții print multitudinea de încercări, dar pentru fiecare Batman a lui Tim Burton, a existat câte un Batman și Robin care au îngropat efectiv orice speranță pentru un viitor al acestui gen de filme.

A trebuit să apară prin ’98 Blade, care a fost un succes și a deschis astfel drumul altor adaptări. Printre ele s-a aflat și X-Men, care propunea ca în loc de un singur erou, publicului să îi pese de un ansamblu de eroi, o super-echipă să îi zicem așa. Și ce să vezi, celor de la Fox le-a ieșit de minune, filmul dovedindu-se un succes incontestabil la box-office. Brian Singer a dovedit că filmele cu super-eroi put trata și subiecte complexe cum ar fi ura rasială, segregarea și urmările acesteia, arătând tuturor că aceste pelicule nu sunt doar un vehicul pentru a promova jucării pentru copii. Succesul avut a adus cu sine mai multe filme în această serie, continuări, prequels și spin-offs, X-Men devenind o franciză importantă.

Această primă parte a avut parte de o distribuire inspirată a lui Hugh Jackman, un relativ necunoscut pe scena Hollywoodului, în rolul lui Wolverine, acesta devenind sinonim cu rolul pe care urma să îl interpreteze timp de 18 ani. Bineînțeles că au mai fost câteva roluri pușcate la fix cu Patrick Stewart pe post de Profesor X și Ian McKellen pe post de Magneto, între cei doi înfiripându-se una dintre cele mai mari prietenii văzute de lumea filmului. Au fost și câteva neplăceri, desigur, printre bilele negre fiind, ahem, costumul complet negru, atipic echipei, care apăruse atât în benzile desenate cât și în seria animată îmbrăcați în clasicele costume galben cu albastru. O altă bilă neagră a fost în dreptul personajului Sabertooth, extrem de slab portretizat.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.