Loading...
St. Vincent (2014)

St. Vincent (2014)

by Adrian Solomon, martie 25, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Comedie, Dramă
Regie: Theodore Melfi
Distribuție:
Bill Murray, Melissa McCarthy, Naomi Watts, Jaeden Lieberher, Chris O’Dowd
Durată: 1 h. 42 min.
Rating IMDB: 7.2

Despre: Maggie (Melissa McCarthy), tocmai s-a mutat în Brooklyn cu fiul ei Oliver (Jaeden Lieberher) de 12 ani. Fiind nevoită să lucreze ore lungi, ea nu are încotro și își lasă copilul sub supravegherea vecinului ei Vincent (Bill Murray), un tip mizantrop și foarte morocănos. Acesta îl duce pe Oliver peste tot după el, ba la cursele de cai, la cluburi de strip-tease sau cârciumele locale iar între cei doi se înfiripă o adevărată prietenie, spre uimirea atât a mamei lui Oliver cât și striperiței Daka, singura prietenă a lui Vincent. Acesta devine un mentor pentru băiat, iar băiatul poate este singura persoană din lumea ce poate să vadă bunătatea din sufletul lui Vincent.

Rant: Filmul ăsta fu multă vreme pe lista mea de „musai” şi uite că veni vremea să îl văd şi să vă împărtăşesc opinia mea nealterată în legătură cu împricinatul.

Ce avem noi aici? E comedie şi nu prea, e dramă şi nu prea. Cert este că până îşi găseşte identitatea fermă, avem un joc magistral din partea a trei actori (o „trifecta” să zicem – urmăriţi şi o să înţelegeţi) şi anume Bill Murray – face un rol excepţional care îi vine ca o mănuşă, şi anume acela de om posac, lipsit de chef (cum era Walter Matthau), Melissa McCarthy – poate la primul rol în care nu mă irită, şi ea cu un joc excepţional acela de mama divorţată care încearcă să facă ce e mai bine pentru copilul ei şi Jaeden Liberher – surprinzătorul puştiulică care m-a cucerit cu rolul lui de „mic om mare”, pentru mine el a fost miezul filmului. Nu sunt însă singurii care merită apreciaţi, doar că restul nu au timp suficient să iasă la rampă (hai totuşi să o includ şi pe Naomi Watts în rolul ei de stripperița rusoaica gravidă şi booty-call ocazional al lui Vincent).

Povestea e destul de previzibilă şi calcă pe urmele a multor alte filme de gen aşa că nu o să întru în detalii suficient de ştiut că Vin e un tip destul de misenrupist şi gură-spurcată care îşi îneacă singurătatea în alcool şi „femei (femeie că e numai Daka, rusoaica) uşoare” – o să prindeţi şi această referinţă după vizionare – şi mai e și dator vândut pe deasupra. Când toate îi mergeau mai prost hopa apare o vecină nouă cu un puştiulică simpatic şi cum necum ajunge să fie baby-sitter pentru băiat. De aici începe o călătorie a regăsirii de sine şi de cunoaştere, amândoi suferind transformări pe parcursul acestui drum.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.