Loading...
The Beach (2000)

The Beach (2000)

by Adrian Solomon, iulie 16, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Dramă, Aventură, Thriller
Regie: Danny Boyle
Distribuție:
Leonardo DiCaprio, Tilda Swinton, Virginie Ledoyen, Guillaume Canet, Robert Carlyle
Durată: 1 h. 59 min.
Rating IMDB: 6.7

Despre: Trei tineri aflați în vacanță în Thailanda, află locația unei insule despre care se spune că ar fi paradisul pe pământ și pleacă în căutarea ei, doar pentru a fi complet schimbați de ceea ce vor găsi acolo.

Rant:The Beach, cu toate că nu a fost foarte bine primit de critici la vremea lui, a reușit să devină între timp un cult clasic, complet cu propria sa legiune de fani. Printre altele a mai fost și produsul cel mai comercial produs de Boyle, după tentativa sa precedentă: A Life Less Ordinary.

Chit că este o adaptare palidă a cărții lui Alex Garland, iar povestea pare pe alocuri fără focus, filmul se distanțează de altele de duzină prin două lucruri foarte importante pentru vremea aceea. În primul rând avem peisajele absolut superbe filmate în Thailanda, locurile devenind atât punct de pelerinaj pentru fanii filmului, dar și motiv înverșunat de controversă între statul thailandez și studiourile Fox, datorită faptului că producătorii au fost acuzați că au distrus părți din plajă pentru a-și duce la capăt filmările. În al doilea rând, avem prezent în film pe carismaticul Leonardo di Caprio, pe atunci un tinerel cu imensă priză la publicul feminin, devenit idolul unei generații după succesul avut cu legendarul Titanic.

Ca un vehicul de a explora nostalgia anilor 2000, The Beach suplinește cu vârf și îndesat, cu toată că nu este chiar cel mai bun film din filmografia lui Danny Boyle.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.