Loading...
The Chaser (aka. Chugyeogja) (2008)

The Chaser (aka. Chugyeogja) (2008)

by Adrian Solomon, august 17, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Thriller
Regie: Na Hong-jin
Distribuție:
Kim Yoon-seok, Ha Jung-woo, Seo Young-hee
Durată: 2 h. 05 min.
Rating IMDB: 7.9

Despre: Joong Ho este un fost detectiv corupt, devenit proxenet, care o duce destul de rău cu banii după ce câteva din fetele sale i-au dispărut. Inițial nu își prea face probleme dar în curând, el observă că toate fetele i-au dispărut atunci când au mers să presteze pentru același număr de telefon. Mi-jin este alta dintre fetele sale, care răspunde la același apel și dispare la scurt timp. Convins că ceva nu este n regulă, Joong Ho face apel la foștii săi prieteni din poliție pentru a le cere ajutorul dar din cauza incompetenței și neglijenței poliției, el ajunge să fie implicat mult mai mult decât se aștepta să fie.

Rant: Urmărind filmul, nu ai zice că este un film de debut al cuiva. Regizorul dă dovadă de multă maturitate și fler în a crea suspans. Filmul începe lent, dar se folosește de această stupoare pentru a introduce personajele, pentru a te face să te atașezi de ele, să le cunoști. Joaca de-a șoarecele și pisica dintre Kim Yoon-sek și Ha Jung-woo este de cinci stele și aduce foarte mult aminte de alte filme celebre gen Tăcerea Mieilor. Filmul a fost și rampa de lansare a celor doi, care fac aici niște roluri incredibile. Îl vei urî pe criminal din toată ființa și vei ajunge să empatizezi cu fostul detectiv, măcinat de un conflict intern ce se adâncește pe parcursul filmului.

Filmul acesta este un exemplu perfect pentru a demonstra că cinematografia asiatică, în cazul de față coreeană, a avut și are un potențial imens cu actori de primă mână și cu regizori de top, și reprezintă oricând o alternativă (deseori mai sumbră) la producțiile hollywoodiene.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.