Loading...

Memoir of a Murderer (aka. Salinjaui gieokbeob) (2017)

by Adrian Solomon, iunie 18, 2023

Recomandare – musai!

Gen: Thriller, Crime
Regie: Won Shin-yun
Distribuție: Sol Kyung-gu, Kim Nam-gil, Kim Seol-hyun, Oh Dal-su
Durată: 1 h. 58 min.
Rating IMDB: 7.2

Despre: Un fost criminal în serie ce suferă de Alzheimer, încearcă să își protejeze fiica de noul ei prieten, pe care acesta îl suspectează a fi un nou criminal în serie.

Rant: Memoir of a Murderer este un adevărat carusel de emoții și răsturnări de situație, și asta în primul rând datorită găselniței geniale de a urmări acțiunea prin ochii extrem de incerți ai unui fost criminal în serie, care acum suferă de Alzheimer. Sol Kyun-gu aduce o notă de patos și de sensibilitate unui rol deosebit de dificil, pe care acesta îl duce la capăt cu măiestrie. În ciuda unor mici inadvertențe ale scenariului, care pare a divaga pe la jumătatea filmului, acesta își revine pe parcurs și te forțează să fi mereu atent, nimic fiind ceea ce pare a fi.

Kim Byeong-soo este un fost criminal în serie, care își ucidea victimele și le îngropa într-o mică livadă de bambus. După ce a început să sufere de Alzheimer și să aibă episoade din ce în ce mai dese de pierdere a memoriei, acesta s-a retras din hobby-ul său, și a revenit la meseria de veterinar și de tată grijuliu. Soarta face ca într-o zi cețoasă, acesta să se ciocnească de mașina condusă de Tae-joo, iar lui Kim să i se pară că a văzut un cadavru înghesuit în portbagaj. Astfel începe o joacă de-a șoarecele și pisica între cei doi, iar când Tae-joo devine prietenul fiicei lui Kim, acesta jură să își păstreze fiica în siguranță indiferent de metodele folosite. Doar că mintea și corpul nu îl mai ajută, ceea ce face ca misiunea lui să fie deosebit de dificilă.

Filmul pare chitit a ne oferi răsturnări de situație una după alta, iar faptul că există două variante de final în funcție de ce film vezi – varianta originală sau varianta director’s cut, face ca tot acest joc cu memoria să te încerce și pe tine, spectatorule. E clar un thriller ca la carte, demn de un nume atât de similar cu capodopera Memories of Murder.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.