Loading...

A Hard Day (aka. Kkeut-kka-ji-gan-da) (2014)

by Adrian Solomon, februarie 2, 2019

Recomandare – musai!

Gen: Crime, Thriller
Regie: Kim Seong-hun
Distribuție:
Lee Sun-kyun, Cho Jin-woong
Durată: 1 h. 51 min.
Rating IMDB: 7.2

Despre: Ko Gung-su chiar că are o zi proastă. Nu doar că a accidentat mortal un om, dar a și trebuit să se debaraseze de cadavru în cel mai neașteptat mod posibil. Acuma că cineva l-a sunat să îi spună că a fost martor la incident, Ko se va da de ceasul morții pentru a se proteja atât pe el, cât și pe familia sa.

Rant: A Hard Day reușește ceea ce puține filme reușesc să facă. Te aruncă în toiul acțiunii de la bun început, lăsându-te să cunoști protagoniștii pe parcurs. Tot ceea ce contează ca tu, spectatorul, să îți repeți aceeași întrebare, oare reușește protagonistul să iasă din următoarea situație tensionată? Regizorul Kim Seong-hun nu a avut deloc milă cu detectivul Ko Gung-su. Bine, afli de la bun început că nu e chiar cea mai bună persoană, fiind un individ corupt, aflat sub atenția departamentului de investigații interne. Ba accidentează mortal un om, ba se ia la harță cu polițiștii care îl opresc, arătându-le doar superioritatea gradului său, ba uită de promisiunile făcute fetiței sale, ba desecrează sicriul mamei sale, nimic nu pare a fi sfânt pentru domnul Ko.

Cu toate astea, pe măsură ce înaintăm în film, începem să ținem cu acest personaj, să vedem că nu toate par a fi așa cum au părut la început, că el este doar o mică victimă a unui angrenaj corupt, pentru ca la final să îți chiar pese de el. Puține filme reușesc să facă acest lucru și să te și țină în suspans pe toată durata lor, de aceea recomand A Hard Day ca un film musai de vizionat, personal regretând că am așteptat atât amar de vreme să îl văd.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.