Loading...

The Childe (aka. Gwigongja) (2023)

by Adrian Solomon, noiembrie 9, 2023

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Neo-noir
Regie: Park Hoon-jung
Distribuție: Kim Seon-ho, Kang Tae-joo, Kim Kang-woo, Go Ara
Durată: 1 h. 58 min.
Rating IMDB: 6.9

Despre: Marco Han, un boxer din Filipine de origini mixte filipino-coreene, numit simplu Kopino, este în căutarea tatălui său natural, pentru a-și ajuta mama bolnavă. El este surprins să afle că și tatăl său îl caută, acesta trimițând un avocat să îl aducă cât mai repede în Coreea. Dar odată ajuns acolo, el se trezește urmărit de un asasin ciudat, un grup de oameni cu interese obscure precum și de alte persoane, toți dorindu-i viața. Fără nici o idee de ce este urmărit, singura șansă a lui Marco este să fugă în căutarea răspunsurilor, căutând ajutor în cel mai nesperat loc.

Rant: Poate că am o afinitate către filmele neo-noir, poate că am văzut prea puține de acest gen venind din Coreea, dar mi-a plăcut foarte mult acest The Childe. O idee simplă, o poveste executată superb, fără timpi morți, cu personaje interesante, care îți oferă un minim de informație astfel încât să te simți la fel de pierdut precum protagonistul urmărit de toată lumea într-o țară străină, filmul nu pierde timpul în a ne arunca direct în mijlocul vieții zbuciumate a lui Marco Han, un Kopino, mixtură de filipinez cu coreean, care se vede nevoit să lupte sau să facă diverse lucruri necurate pentru a-și ajuta mama, bolnavă la pat. Acesta investește o parte din banii câștigați în căutarea tatălui său natural, în speranța de a obține ceva bani pentru inevitabila operație pe care mama sa trebuie să o suporte. Dar spre surprinderea sa, primul care face un pas în această căutare este însăși misteriosul și absentul tată, despre care află că este un tip destul de bogat, care dorește să îl întâlnească cât mai urgent, deoarece și el, la rândul său, este bolnav. Nici ce ajunge bine în Coreea că Marco începe să fie vânat de  mai multe personaje care îi doresc răul, în diverse forme, cel mai interesant fiind un asasin ciudat, care se autointitulează Nobilul și care pare ușor prea entuziast în slujba pe care o face. Filmul este bun, are scene de acțiune și urmăriri excitante și acel mister care te va ține în priză o bună parte din drum.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.