Loading...

The Defenders (2017)

by Adrian Solomon, august 28, 2017

Recomandare – decent!

Gen: Super-eroi, MCU
Distribuție: Charlie Cox, Krysten Ritter, Mike Colter, Finn Jones, Eka Darville, Elden Henson, Jessica Henwick, Simone Missick, Ramón Rodríguez, Rachael Taylor, Deborah Ann Woll, Élodie Yung, Rosario Dawson, Scott Glenn, Sigourney Weaver
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 8
Durată episod: 50 min.
Statut: mini-serie completă
Rating IMDB: 7.3

Despre: Iron Fist împreună cu Coleen călătoresc prin lume, urmărind diverse indicii care îi pun pe urmele organizației The Hand. Luke Cage este eliberat din închisoare și se reîntoarce în Harlem, unde este primit cu brațele deschise de Claire Temple dar și cu un avertisment din partea detectivei Misty Knight, care îl sfătuiește să încerce să îndrume câteva vieți mai tinere aflate în derută, sfat care îl pune în coliziune directă cu The Hand. Jessica Jones este într-o continuă stupoare alcoolică, încercând să își revină din grozăviile la care fusese supusă de Purple Man. Ea decide să preia un caz aparent banal, dar care, la fel ca și pe ceilalți, o va duce spre aceeași organizație. Matt Murdock încearcă să treacă peste pierderea iubitei sale Elektra, iar prietenii săi încearcă să îl readucă la linia de plutire și să îl facă să renunțe de tot la alter-egoul său de Daredevil. Dar întâmplarea face ca el să o reprezinte pro bono chiar pe Jessica Jones. Toți cei patru eroi ajung la realizarea că The Hand este inamicul lor comun și decid să își unească forțele pentru a-i opri.

Rant: Dacă vă așteptați ca această serie să aibă același impact ca cel avut de Avengers, atunci așteptările se vor dovedi înșelate. Nu că nu au încercat, dar bizara decizie de a înghesui în doar 8 episoade, personaje și fire narative introduse și elaborate de-a lungul a patru serii (Daredevil având chiar 2 sezoane) de câte 12 episoade fiecare, nu a ajutat prea mult această serie.

Totuși, serialul este rău, cel puțin nu este la nivel de Iron Fist de slab, dar totul se simte fușerit. Mai ciudat este că, apucăm să îi vedem pe toți împreună abia la finalul celui de-al treilea episod. Pe parcursul seriei nu am simțit că aceștia ar forma o echipă, formula fiind împrumutată direct din același Avengers, dar fiind implementată mai prost. Unele personaje secundare se pierd pe parcurs, altele abia au câteva replici, dar ce este cel mai dureros, pe lângă prestația ștearsă a unei Sigourney Weaver extrem de plictisită, este că rolul ei de leader al The Hand este unul fad,  ea depunându-și candidatura la unul dintre cei mai slabi villains ai celor de la Marvel, într-o listă ce este în continuă creștere.

De fapt întreaga organizație The Hand arată destul de patetic. Pe lângă faptul că Alexandra pare un lider inapt și e mare minunăție cum a reușit să semene atâta panică printre eroii noștri, nici ceilalți lideri nu sunt prea breji. Adică apare din nou Bokuto care repetă obsesiv aceeași poveste: Coleen, îți mai dau o șansă, dar numai una, să ni te re-alături. Mai apare un japonez care cică ar fi șeful lui Nobu, ăla de a dat cu Daredevil de toți pereții în primul sezon din show deci ar trebui să rupă tot. Da de unde, este folosit pe post de cârpă atât de ai lui cât și cei buni. Madam Gao pare singura capabilă dintre toți cei răi. Ar mai fi unul Sowande ca să fie varietatea rasială completă. Împreună, aceștia ar fi degetele de formează Mâna (The Hand) dar mi că Mâna asta ne cam arată doar un singur deget, cel mijlociu.

Probabil o să uit mare parte din ce s-a întâmplat aici, serialul fiind o dezamăgire destul de mare, dar la opt episoade, măcar îl parcurgi repede. Fazele de acțiune sunt departe de cele superbe reușite în Daredevil, aici totul părând generic. Păcat că totul vine ca o tristă concluzie la o saga plănuită de-a lungul a atâtea seriale.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.