Loading...
The Equalizer 2 (2018)

The Equalizer 2 (2018)

by Adrian Solomon, iulie 22, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Thriller acțiune
Regie: Antoine Fuqua
Distribuție: Denzel Washington, Pedro Pascal, Ashton Sanders, Bill Pullman, Melissa Leo
Durată: 2 h. 01 min.
Rating IMDB: 6.7

Despre: Robert McCall își continuă existența sa de înger din umbră al tuturor necăjiților dar când niște tâlhari îi ucid fostul mentor și cea mai bună prietenă a sa, acesta iasă la lumină și va începe un război în toată regla cu cei vinovați.

Rant: Vizionând filmul deseori am fost surprins de lipsa de vlagă de care dădea dovadă, fiind suficiente puncte moarte în care plictisul începea să mă ia. Pe lângă că face uz de toate clișeele posibile, filmul este destul de previzibil (am recunoscut personajul negativ de cum a intrat în cadru cu toate că se voia ca revelația să vină ca un șoc). Problema filmului este că nu reușește să te investească în personaje, multe dintre povești simțindu-se ca expeditive sau forțate pe gâtul nostru doar pentru a-i da adâncime lui McCall. Sfârșitul parcă este desprins dintr-un Home Alone mai puțin violent, eroul nostru apelând la niște brain-farturi cel puțin dubioase. Relația pe care mizează filmul cel mai mult, cea dintre Robert și Miles, se vrea una duioasă, paternală, dar ridică mai multe întrebări decât reușește să răspundă. De ce s-ar încrede acest misterios fost agent care și-a înscenat propria moarte și preferă să ducă un trai singuratic, într-un băiat cu apucături de delicvent dar în care vede ceva potențial doar pentru că îi place să deseneze sau că sunt vecini? Oricum punem problema, scenariul are suficiente găuri să candideze la șvaițerul anului.

Pedro Pascal pare a fi un actor talentat dar deja este distribuit cam în aceleași roluri și riscă să intre într-o nișă din care multe talente nu au reușit să iasă, sau au trebuit să facă ceva drastic pentru a-și schimba destinul. Sincer, nu cred că The Equalizer 2 era filmul pentru care Denzel, cu talentul său imens, trebuia să se întoarcă pentru un sequel. Șarmul primului film, cu justițiarul misterios, care bate mafioți locali, este irosit din momentul în care decide să devină o treabă internațională, cu acțiune ce se petrece ba în Europa, ba în DC, ba în Boston, de nici nu mai ști pe unde te afli.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.