Loading...
The Fifth Wave (2016)

The Fifth Wave (2016)

by Adrian Solomon, ianuarie 26, 2016

Recomandare – de evitat!

Gen: Acțiune, S.F.
Regie: J. Blakeson
Distribuție: Chloë Grace Moretz, Ron Livingston, Liev Schreiber
Durată: 1 h. 52 min.
Rating IMDB: 5.2

Despre: Extratereștrii atacă Pământul în valuri succesive și Cassie cu familia ei sunt prinși la mijloc. Separată de fratele ei, Sam, din cauza evenimentelor, ea pleacă într-o călătorie periculoasă pentru a-l recupera.

De ce să mă uit? Poate am îmbătrânit dar simt ca nu ma mai pasionează astfel de filme. Sunt clar destinate segmentului tânăr din care nu mai prea fac parte. Nu aș merge într-atât să zic că e un film prost și sunt convins că celor ce le-au plăcut seriile ”Twilight”, ”Hunger Games”, ”The Maze Runner” sau ”Divergent” se vor simți foarte bine la acest film.

Filmu e bazat pe o nouă trilogie de cărți destinate tinerilor cititori. De data asta nu mai avem de a face cu vampiri sau monștrii sau guverne utopice ci cu pericolul necunoscut al extratereștrilor. Aceștia decid ca planeta noastră e un loc bun de colonizare doar ca există o singură problemă și anume e locuită de noi oamenii. Pentru a-i înlătura, aceștia apelează la mai multe atacuri purtate în valuri de unde și numele filmului. În mijlocul acestui dezastru o găsim pe Cassie și familia ei. Doar că lucruri se întâmplă, își vâră coada și armata americană și ea ajunge separată de frățiorul ei Sam. Astfel tânăra pornește într-o călătorie periculoasă pentru a-l găsi. Planul narativ se schimbă odată cu sosirea lui Sam la baza militară unde îl întâlnește pe Zombie (coincidență maximă, fix crush-ul lui Cass din liceu). Aflăm că militarii îi antrenează pe tineri lucru ce mi-a adus întrucâtva aminte de ”Ender’s Game”.
Cum am trăit eu filmul? Ei bine, în valuri și eu ca și protagonista. Valuri de somn și toropeală. Pe măsură ce scenele de acțiune se scurgeau pe ecran, la fel dispărea și interesul meu pentru film. După 40 de minute de amintire filmul reia prima fază și putem zice că începe să miște. Hai că își dă acuma drumul. Dar are un pas așa de lent și previzibil că nu reușește să îmi mențină treaz interesul. Pe la final ajung să mă gândesc, oare de ce nu am citit mai mult despre el și scuteam 2 ore din viață. Dar din păcate, sau fericire, acest lucru fiind foarte relativ, sunt convins că e doar începutul la o nouă franciză.
Ah și era mai să uit, motivul principal pentru care m-am dus a fost feblețea mea pentru Chloe Grace Moretz. Dar parcă și ea m-a cam dezamăgit.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.