Loading...

Prisoners of the Ghostland (2021)

by Adrian Solomon, octombrie 15, 2021

Recomandare – de evitat!

Gen: S.F., Acțiune, Horror, Western, Post-apocaliptic
Regie: Sion Sono
Distribuție: Nicolas Cage, Sofia Boutella, Bill Moseley, Nick Cassavetes, Tak Sakaguchi
Durată: 1 h. 43 min.
Rating IMDB: 4.2

Despre: Un criminal notoriu cunoscut doar sub numele de Hero, este înrolat cu forța de guvernatorul regiunii și trimis pentru a-i recupera fiica adoptată, dispărută într-o regiune bântuită numită Ghostland.

Rant: Vă spun din capul locului și cu mâna pe inimă că am văzut piese școlare mai bune și mai închegate ca acest rahat de film. Rețeta pentru a vedea această aberație este să iei niște băutură și niște prieteni puși pe caterincă și doar așa filmul o să aibă vreo valoare.

Ce este surprinzător este că Nicholas Cage încă scoate 3-4 filme pe an (chiar și 6 cum a reușit între 2016 și 2019). Ce este și mai surprinzător, este că ocazional mai apare și în câte un film bun (Color Out of Space, Mandy sau Pig de anul acesta). Ce nu este deloc surprinzător, este că restul filmelor sunt de o calitate foarte prostă, destinul lor fiind de a mai face un bănuț pentru ca domnul Cage să își mai plătească o parte din datoriile uriașe acumulate după ce a reușit să își bubuie întreaga avere obținută în urma aparițiilor sale în multe succese de box-office prin anii 90. Aceste producții submediocre nu îi fac cinste unui actor talentat, care totuși a câștigat un Oscar și mai fost nominalizat pentru altul, dar acesta este destinul tragic al lui Nicolas Cage.

În ce privește producția de față, vă zic sincer că nu am înțeles prea multe, mai mult mă gândeam la ce anume o fi greșit Sofia Boutella să ajungă să joace în astfel de producții sinistre. Regizorul fiind japonez, ba chiar unul cu o droaie de filme în CV, filmul e înțesat de teme și motive nipone dar sunt atât de înghesuite încât deseori nu au nici o noimă și deseori ajung să contrasteze unul cu altul. Cage e dezlănțuit și își face rutina specifică de interpretare maniacală, over-the-top, cu care deja ne-a obișnuit prea mult. Aș zice doar că e interesant decorul, plin ochi, așa cum ziceam, cu tot ce au găsit la departamentul de recuzită.

Nu recomand acest film decât dacă sunteți dispus pentru aproape două ore de nebunie, pe care le veți aprecia probabil doar în funcție de compania pe care o alegeți pentru vizionare.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.