Loading...
The Hateful Eight (2015)

The Hateful Eight (2015)

by Adrian Solomon, iunie 25, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Western, Thriller
Regie: Quentin Tarantino
Distribuție:
Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Demián Bichir, Tim Roth, Michael Madsen, Bruce Dern
Durată: 3 h. 07 min.
Rating IMDB: 7.8

Despre: În plină iarnă geroasă, în statul Wyoming, 8 oameni caută adăpost într-un cabană magazin ce servea și ca stație pentru poștalion. Ne aflăm la scurtă vreme după încheierea Războiului Civil din America, iar printre cei opt oameni strânși aici, se află un om al legii alături de captiva sa, un vânător de recompense întâlnit pe drum, un călău specializat în spânzurători, un șerif aflat în drum spre noul său post, un fost soldat din armata confederată, un mexican angajat al magazinului și un cowboy tăcut. Nimeni nu este ceea ce pare a fi, iar loialitățile tind să se schimbe în fiecare minut, într-o tornadă de dialoguri picante și scene fulgerătoare de acțiune violentă.

Rant: Tarantino a decis de o vreme ca munca sa cinematografică să conțină doar zece filme în total. Astfel, iată-ne ajunși (așa cum ne aduce aminte și titlul) la filmul cu numărul 8. Regizorul a mai declarat de asemenea că după ce va termina cu filmele, se va dedica teatrului și scrierii de piese de teatru. Dacă va fi așa, acest film este un indiciu bun că Tarantino va avea succes și în noua sa carieră. Spun acest lucru pentru că pelicula de față, minus câteva scene filmate în afară, se desfășoară toată în cabana lui Minnie, exact ca o piesă de teatru, cu reflectorul iluminând locul unde se petrece scena la care asistăm, restul devenind fundal tăcut.

Tarantino a mers la sigur și s-a înconjurat de actorii săi preferați: Jackson, Roth, Russel și Madsen. Acest lucru se simte din naturalețea cu care curg dialogurile și veridicitatea cu care sunt executate. Totuși, Tarantino nu uită să includă diversele elemente ce îl fac distinct, așa că la puținele scene de acțiune, putem miza pe cantități uriașe de sânge, în niște scene impecabil executate.

Chiar dacă până acuma Tarantino a colaborat doar cu Ennio Morricone pentru mai multe filme, aici i-a dat mână liberă italianului, care a compus în întregime întreaga coloană sonoră, fără a vedea măcar filmul în prealabil. Ennio nu mai compusese o coloană sonoră pentru un western de 34 de ani, iar efortul său a fost lăudat și premiat, cel mai important premiu fiind premiul Oscar, primul din cariera venerabilă a acestui mare compozitor modern.

Recomandări regizori: Quentin Tarantino

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.