Loading...
The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (2005)

The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy (2005)

by Adrian Solomon, decembrie 13, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Comedie, S.F.
Regie: Garth Jennings
Distribuție: Sam Rockwell, Mos Def, Zooey Deschanel, Martin Freeman, Bill Nighy, Anna Chancellor, John Malkovich
Durată: 1 h. 49 min.
Rating IMDB: 6.8

Despre: Arthur Dent este ultimul bărbat în viață, după ce Pământul a fost distrus de o rasă de extratereștrii numiți Vorgoni, pentru a se face loc unui drum de centură spațial. Împreună cu prietenul său, Ford Prefect, cei doi reușesc să ajungă la bordul unei nave spațiale pilotate de însuși președintele galaxiei, aflat în căutarea întrebării supreme, alături de care pornesc într-o aventură de zile mari.

Rant: Aventurile spațiale ale ghinionistului Arthur Dent, un om neremarcabil decât prin faptul că este ultimul supraviețuitor al omenirii, după ce Pământul a fost distrus de o rasă extraterestră numită Vorgon, au încântat multe generații.  Cu toate că adaptarea cărții scrise în 1979, a întârzit câțiva zeci de ani să apară pe marile ecrane, iată că în 2005 a reușit să binecuvânteze cinematografele, chiar dacă nu a încântat pe toată lumea. Având o distribuție interesantă din care merită menționați Sam Rockwell cu o prestație încântătoare demnă de cel numit unul dintre cei mai sub-apreciați actori ai Hollywoodului, Martin Freeman care începea să capete o tracțiune tot mai mare, distinsul Stephen Fry care nara întreaga aventură, nelipsitul John Malkovich, mereu atras de roluri ciudate și populara Zooey Deschanel, care parcă era peste tot în acea perioadă.

Efectele speciale retro, designul creaturilor dar și caracterul episodic al aventurilor prin care trec protagoniștii, s-ar putea să plictisească și să îndepărteze mulți oameni de la vizionarea acestuia, așa că dacă doriți experiența Douglas Adams completă, mai bine citiți cartea.

Scenariul 2 – invazia extratereștrilor

Și dacă tot suntem la acest tip de scenariu, cu siguranță cea mai puțin probabilă variantă pentru un scenariu apocaliptic, dar totodată și cea mai cinică și oarecum amuzantă, este demolarea pământului pentru a face loc unei șosele de centură spațiale, așa cum a descris cu măiestrie Douglas Adams în mult îndrăgita sa carte, The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.