Loading...
The Kid Detective (2020)

The Kid Detective (2020)

by Adrian Solomon, mai 30, 2021

Recomandare – musai!

Gen: Mister, Comedie, Dramă
Regie: Evan Morgan
Distribuție: Adam Brody, Sophie Nélisse, Tzi Ma, Wendy Crewson, Sarah Sutherland
Durată: 1 h. 40 min.
Rating IMDB: 7.0

Despre: Pe când era copil, Abe Applebaum era considerat eroul orașului, deoarece datorită aptitudinilor sale fantastice de investigator, rezolva orice caz îi era adus înaintea sa. Cu toate astea, dispariția prietenei sale a fost singurul caz pe care nu l-a elucidat, lucru care i-a marcat profund tranziția spre adult. Ajuns la 32 de ani și încă ținându-se cu disperare de faima care l-a părăsit de multă vreme, acestuia îi este încredințat primul caz matur, și anume uciderea brutală a unui tânăr elev.

Rant: Evan Morgan este un cineast canadian aflat la debutul său în calitate de regizor. Și ce mai debut reușește să facă! Având și un Adam Brody care te face să ții cu el indiferent prin ce trece personajul său, filmul capturează spiritul filmelor neo-noir, executând un echilibru periculos între momentele comice și momentele tragice, manevră care, cred eu, i-a ieșit de minune, în multe rânduri filmul aducându-mi aminte de Brick a lui Rian Johnson.

Există toate elementele unui film neo-noir clasic, de la protagonistul detectiv, care trece prin cel mai prost moment al vieții sale, are și vânătăile de rigoare de la obligatoria bătaie încasată, consumă alcool și droguri frecvent și suficient de mult încât să facă din asta una dintre glumele repetitive ale filmului (el neștiind ziua în care se află), este în urmă cu tehnologia – lucru care subliniază și faptul că mental, el este înțepenit în trecut și pune mare preț pe a face lucrurile cât mai manual posibil (încă are telefoan cu disc rotativ în birou). Întreaga poveste pornește de la o domnișoară care îi solicită ajutorul iar întregul plot reușește cumva să îi dea un răspuns și la o traumă din trecut. Trecând peste aceste convenții ale stilului, Morgan a inserat și multe elemente comice pe care Adam Brody le vinde de minune. Și dacă am trece și peste acestea, rămânem cu o drama personajului principal, și anume efectul catastrofic pe care așteptările neîmplinite din tinerețe, pot să îl aibă asupra unui adult, în special dacă acestea nu sunt tratate sau discutate la timp. La fel și personajul nostru Abe este dărâmat de așteptările nerealiste puse în cârca unui copil de 12 de către un întreg oraș, ca acesta să rezolve un caz de răpire pe care nici adulții nu au reușit să îi dea de cap timp de atâta vreme.

Cu siguranță una dintre cele mai plăcute surprize vizionate în ultima vreme, The Kid Detective își merită musaiul cu prisosință.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.