Loading...

The Kid Who Would Be King (2019)

by Adrian Solomon, aprilie 20, 2019

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Aventură, Fantezie
Regie: Joe Cornish
Distribuție:
Louis Ashbourne Serkis, Tom Taylor, Rebecca Ferguson, Patrick Stewart
Durată: 2 h.
Rating IMDB: 6.0

Despre: Alex împreună cu prietenul său Bedders sunt o victimă constantă a bătăușilor școlii. Într-o seara în timp ce fugea de ei, Alex găsește fabuloasa sabie Excalibur, dar odată cu ea dă și peste aventura vieții sale, atunci când în față îi apare vrăjitorul Merlin dar și o suită de monștrii care lucrează pentru vrăjitoarea Morgana , a cărei unic scop este dominația totală a lumii.

Rant: Pe tot parcursul filmului singurul meu gând era că mă uit la un Hellboy, varianta Disney. Avem atâtea paralele încât e și greu să nu compar cele două producții. Bifăm una vrăjitoare destul de milfabilă care dorește să pună laba pe Pământ, avem sabia Excalibur și mitologia arturiană, avem englezi enervanți și alianțe șubrede și multe alte elemente. Cu toate astea, marea diferență este că The Kid Who Would Be King se adresează întregii familii, fiind deopotrivă excelent pentru copilași, cât și material de gândire pentru adulți.

Ca o reimaginare modernă a mitului Sabiei din Piatră, filmul funcționează destul de bine. Începând cu protagoniștii și anume feciorul lui Andy Serkis și ceilalți trei școlari și terminând cu Merlin atât cel tânăr cât și cel bătrân – Sir Patrick Stewart care se amuză în mai toate rolurile primite la bătrânețe, toți sunt destul de bine surprinși de rolurile pe care le interpretează, chiar dacă pe unii îi cam ocolește talentul actoricesc (să zicem că sunt meh). Dar filmul nu vizează premii Oscar ci să atingă o audiență cât mai diversă, și din acest punct de vedere putem zice că își atinge obiectivul.

Cornish, regizorul surprinzătorului Attack the Block, creionează o fabulă modernă pe spinarea poveștii principale, folosind povestea spusă și răspusă a Sabiei din Piatră pentru a o suprapune fenomenului Brexit cu care se confruntă Anglia contemporană. De fapt, mesajul filmului este universal, acesta putând fi la fel de bine valabil și pentru englezi dar și pentru noi românii sau oriunde cei vechi dictează viitorul celor noi conform propriilor interese.

Filmul urmează să poposească și pe marile ecrane din România în lunile ce urmează așa că vă îndemn să vă luați copilașii de mânuță (dacă tot nu se mai prea citesc fabulele) și să mergeți să îl vedeți.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.