Loading...
The House with a Clock in Its Walls (2018)

The House with a Clock in Its Walls (2018)

by Adrian Solomon, septembrie 30, 2018

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Fantezie,
Regie: Eli Roth
Distribuție: Jack Black, Cate Blanchett, Owen Vaccaro, Renée Elise Goldsberry, Sunny Suljic, Kyle MacLachlan
Durată: 1 h. 45 min.
Rating IMDB: 6.1

Despre: Lewis, un puști precoce de 10 ani, se vede nevoit să se mute cu unchiul său excentric, după ce părinții săi mor. Casa în care locuiesc este destul de ciudată iar Lewis va vedea că lucrurile nu sunt așa cum par, descoperind o lume complet nouă, unde magicienii și vrăjitoarele sunt un lucru real, la fel și blestemele sau casele fermecate.

Rant: The House with a Clock in Its Walls este o dihanie relativ ciudată. Toate intențiile sale sunt de a fi un film destinat familiei, unde adulții își pot aduce copilașii știind că or să primească aproape două ore de quality fun, dar pe alocuri, regizorul Eli Roth – care între noi fie vorba s-a cam auto-inserat într-o nișă dubioasă destinată celor ce mestecă doar filme horror deosebit de sângeroase – uită scopul filmului, și introduce suficiente elemente creepy care îi vor da juniorului insomnii. Bine, scopul filmului nu este să fie unul horror, cel puțin cât Goosebumps cu același Jack Black nu s-a vrut a fi horror adevărat.

Jack Black îl interpretează pe unchiul excentric care se dovedește a fi un magician relativ competent, dar de fapt pe tot parcursul filmului mi-a lăsat impresia că Jack Black îl interpreta pe Jack Black. Prea puțin deviază de la personajele sale jucate în alte filme, încât la acest moment, poți înlocui pe Jonathan Barnavelt cu oricare alt Jack Black și cam tot același rezultat ai avea. Asta nu înseamnă că este un lucru rău, personal mie îmi plac manierismele sale (la un moment dat chiar și fredonează o piesă a trupei sale Tenaciuos D) și știu exact ce o să primesc de la un film în care el este în rol principal, dar celor cărora nu le prea este simpatic tipul, nu prea recomand filmul. În schimb, pentru a diversifica un pic lucrurile, o avem pe Cate Blanchett, la fel de plină de grație ca de obicei. Ambii par a se distra de minune cu scenariul și împreună fac o pereche bună pe marele ecran. Copii folosiți par a fi scoși din diverse showuri Disney/Nickelodeon, cu un Sunny Suljic ce seamănă izbitor cu un Ezra Miller școlar. Ah da, îl mai avem și pe Kyle MacLachlan dar este de nerecunoscut, îngropat sub o tonă de machiaje.

Că tot ziceam de scenariu, aparent filmul adaptează o carte pentru copii dar trebuie să mărturisesc că nu este chiar cel mai original lucru văzut, fiind o poveste clasică despre un copil ce se vede nevoit să locuiască cu o rudă înstrăinată iar împreună aceștia au aventuri „magice”. Bun pentru copii dar doar acompaniați de adulți, relativ plictisitor pentru cei din urmă, cu glume puerile menite a amuza audiența juvenilă.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.