Loading...
The Lobster (2015)

The Lobster (2015)

by Adrian Solomon, februarie 4, 2017

Recomandare – decent!

Gen: Dramă
Regie: Yorgos Lanthimos
Distribuție:
Colin Farrell, Rachel Weisz, Jessica Barden, Olivia Colman, John C. Reilly, Léa Seydoux, Michael Smiley
Durată: 1 h. 59 min.
Rating IMDB: 7.1

Despre: David, un tip neremarcabil, de profesie arhitect, este părăsit de nevastă. Imediat la ușa lui se prezintă stafful unui hotel care îl urcă pe David în dubă și îl duc la un hotel de reeducare. Vedeți voi, David trăiește într-o societatea să îi zicem distopică  iar cei care nu au un partener de viață, au la dispoziție 45 de zile să caute un partener dacă nu, urmând a fi transformați într-un animal. David își începe șederea la acest hotel dar în curând va decide să își încerce șansele alături de o facțiune rebelă, singuraticii, unde își va găsi și o eventuală pereche.

Rant: Avem de a face cu o satiră de un umor negru de mare calitate, adresată normelor societății în care trăim și anume scopului nostru de a trăi în cupluri și de a discrimina pe cei singuri. Distribuția este foarte bună, cu Colin Farrell făcând un rol excepțional. Filmul adresează multe întrebări și te pune adesea pe gânduri dar te lasă pe tine să completezi spațiile goale. Are momente de o seninătate crudă dar și de tristețe profundă, prezentă peste tot.

Unul dintre favoriții anului trecut în circuitul festivalurilor de film, câștigând mai multe premii, a reușit să fie nominalizat și la Oscar pentru scenariu original, lucru cu care sunt complet de acord. Filme de artă nu sunt chiar punctul meu forte dar acesta sigur vă va rămâne în cap o perioadă de timp.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.