Loading...
The Wolf of Wall Street (2013)

The Wolf of Wall Street (2013)

by Adrian Solomon, noiembrie 26, 2019

Recomandare – musai!

Gen: Biografie, Comedie neagră, Dramă
Regie: Martin Scorsese
Distribuție: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie, Matthew McConaughey, Kyle Chandler, Jon Bernthal, Rob Reiner, Jon Favreau, Jean Dujardin
Durată: 3 h.
Rating IMDB: 8.2

Despre: Povestea fantastic de adevărată a lui Jordan Belfort și cum și-a creat și distrus un imperiu financiar, care timp de ani de zile s-a angajat în activități de fraudă și corupție pe Wall Street.

Rant: Pentru că în foarte curând va fi lansat filmul The Irishman, cea mai recentă dar și mai ambițioasă peliculă a lui Martin Scorsese, o să fac o serie de recomandări fulger din opera maestrului, și încep invers, cu unul dintre ultimele filme regizate de acesta, și anume The Wolf of Wall Street. Din păcate atât filmul cât și regizorul merită un spațiu mult mai amplu așa că cel mai probabil voi face un articol dedicat doar lui și poate voi reveni cu o recenzie pe larg pentru acest film. Dar din păcate perioada aglomerată și extrem de obositoare din această perioadă a anului nu îmi permit să scot obișnuitele mele recenzii așa că ne mulțumim cu ce avem, cu promisiunea că voi reveni să discut despre ele în viitor.

Dar până atunci, câteva cuvinte pe scurt despre The Wolf of Wall Street. Acesta este un film deosebit, nu doar pentru că este proiectul de suflet a lui Leonardo di Caprio, care toarnă în rolul lui Jordan Belfort, o tonă din talentul său aparent inepuizabil, și nu neapărat pentru că a stabilit un nou record de înjurături într-un film de lung metraj, nu doar că ne-a pune sub lumina reflectoarelor pe senzuala Margot Robbie, sau că Jonah Hill a decis să facă filmul aceste pe un salariu minim doar pentru a-și îndeplini visul său de a lucra în compania marelui Scorsese. Filmul este deosebit pentru că personajul și evenimentele prezentate sunt cât se poate de reale, fapt ce dă întregii aventuri o altă perspectivă, când vezi cât de corupți pot fi unii oameni și ce trai lasciv și decadent pot să ducă doar în numele singurului dumnezeu care contează pentru ei, banul.

Jordan în sine este un personaj fascinant, visul oricărui broker mărunt care are aspirații de grandoare. Acesta este interpretat cu mult fler de un Leonardo di Caprio care încă se afla în căutarea statuetei magice care îi lipsea din viața lui, fapt care l-a și transformat într-un adevărat meme ambulant. Din păcate pentru el, acela era anul în care era în toi renașterea lui Matthew McConaughey, care apare și în acest film într-un rol minor, dar care pune în umbră mulți dintre actorii prezenți în film. Trebuie menționată și prestația excelentă a lui Jonah Hill, care încet, încet dădea semne de maturitate artistică, începând să își diversifice repertoriul de roluri, făcând și dramă pe lângă eternele roluri de comedie.

Așa că nu ezitați să vizionați această a 5-a colaborare între Martin Scorsese și Leonardo di Caprio, în cazul în care nu ați făcut-o deja, dacă doriți să vedeți un personaj mai mare ca viața, interpretat cu măiestrie de unul dintre cei mai buni actori ai generației sale și regizat de poate cel mai bun regizor contemporan (discutabil).

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.