Loading...
The Naked Gun: From the Files of Police Squad! (1988)

The Naked Gun: From the Files of Police Squad! (1988)

by Adrian Solomon, mai 31, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Comedie
Regie: David Zucker
Distribuție: Leslie Nielsen, Priscilla Presley, Ricardo Montalbán, George Kennedy, O. J. Simpson
Durată: 1 h. 25 min.
Rating IMDB: 7.6

Despre: Frank Drebin (Leslie Nielsen), un polițist destul de naiv, încearcă să dejoace planul unui industriaș de a folosi oameni inocenți pe post de asasini. După ce partenerul său Norberg (O.J. Simpson), este împușcat, Frank începe să investigheze cazul, lucru ce îl duce pe urmele milionarului Vincent Ludwig (Ricardo Montalban). Cu toate că Frank nu găsește nimic relevant, el dă peste secretara acestuia, Jane Spencer (Priscilla Presley), de care se îndrăgostește iremediabil.

Rant: The Naked Gun a reprezentat pentru mine cel mai amuzant film făcut vreodată, părere pentru care puteam să garantez cu orice când eram mai mic. Vedeam filmul aproape zilnic pe video și mai apoi pe diverse posturi de televiziune, puteam recita toate liniile de dialog și ce era cel mai fain lucru, găseam de fiecare dată câte o poantă nouă pe care o trecusem cu vederea sau, odată cu trecerea anilor, vedeam cu alți ochi anumite glume mai deocheate. Este și filmul care mi l-a cimentat în conștiință pe Leslie Nielsen drept unul dintre cei mai mari actori de comedie (parodie), cu mina sa mereu serioasă indiferent de enormitățile pe care le debita.

Filmul în sine este o serie de gaguri vizuale și poante spuse la foc automat, de îți este și imposibil să te plictisești. Dacă ești fan ZAZ, și ai văzut Airplane! dar nu și seria asta (oare chiar există persoana asta?) ți-ai face un deserviciu enorm să nu o cauți și să nu o vizionezi cât mai repede. Că tot ziceam de Leslie Nielsen, el este de departe starul filmului, cu toate că acesta îi propune și pe George Kennedy, Priscilla Presley (văduva lui Elvis) și surprinzător pe O.J. Simpson, înainte de mega scandalul în care în scurtă vreme urma să ajungă.

Naked Gun, așa cum îi zice și titlul prelungit, este inspirat de premisa și personajele din serialul de scurtă durată conceput de ZAZ – Police Squad, din care , din păcate, au apărut doar 6 episoade.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.