Loading...

The Outfit (2022)

by Adrian Solomon, aprilie 17, 2022

Recomandare – musai!

Gen: Crime, Thriller, Dramă
Regie: Graham Moore
Distribuție: Mark Rylance, Zoey Deutch, Johnny Flynn, Dylan O’Brien, Nikki Amuka-Bird, Simon Russell Beale
Durată: 1 h. 45 min.
Rating IMDB: 7.1

Despre: Un croitor se vede nevoit să își folosească toată experiența sa de o viață pentru a face față unui grup periculos de indivizi, strânși cu toții în atelierul său, într-o noapte fatală.

Rant: The Outfit funcționează precum o piesă de teatru cu o singură locație, și anume, atelierul de croitorie a lui Leonard Burling (Mark Rylance – perfect distribuit în acest rol). Ne aflăm în Chicago al anilor 50, Al Capone este mort dar a lăsat în urma sa o organizație numită The Outfit, la care multe facțiuni mafiote speră să adere. Atelierul lui Leonard este folosit de gruparea criminală condusă de Roy Boyle, drept un punct de livrare de mesaje și de bani murdari. Leonard își vede în liniște de treaba sa, ignorând periodicele vizite ale lui Francis și Ritchie (doi dintre cei mai importanți membrii ai grupării lui Roy) deoarece aceștia sunt cei mai frecvenți clienți ai săi. Leonard este ajutat în această afacere de recepționera Mable, cu care are o relație complicată de figură părintească – fiică. Mable însă dorește mai mult de la viață, ambiția ei fiind să călătorească și săp descopere lumea, lucru contrastant cu personalitatea lui Leonard, care s-a refugiat în America, sătul de plimbatul prin lume, dar și forțat fiind de un eveniment dramatic care ne va fi dezvăluit de-a lungul filmului.

Întreaga acțiune pornește de la o casetă obținută în urma unui filaj, care incrimina pe toți mafioții lui Boyle. Caseta cu pricina este recuperată grație unui ajutor din partea organizației The Outfit, dar pe urmele ei se află o gașcă rivală. În urma unui schimb de focuri, Ritchie este lovit iar Francis îl târăște în atelierul lui Leonard în miezul nopții. Ce urmează este o oră și ceva de suspans ca în vremurile bune, cu răsturnări de situație pe bandă rulantă, unde nimeni nu este ce pare a fi, și toată lumea pare că pune ceva la cale.

De departe personajul lui Rylance- Leonard, se distinge cel mai bine. El este un croitor meticulos, care lucrează așa cum a învățat în Saville Row, Mecca tuturor meseriașilor. Ajuns în Chicago cu doar prețioasa sa foarfecă ca unică posesie, el a intrat în contact cu Roy Boyle, care, plăcându-l, i-a permis să își stabilească aici propriul atelier. Felul în care Rylance dă viață acestui personaj complex, este fenomenal, mai mereu părând a avea ceva pregătit, de la o simplă remarcă sau o țigară, la un plan care să îi salveze viața. Este un personaj misterios, care pare a avea ceva ascuns sub aparentele ape calme ale suprafeței sale.

Filmul strălucește și la departamentul costume și decor, recreând cu minuțiozitate un mic colț al anilor 50. Cu toate că de obicei cam strâmb din nas la aceste producții tip teatru care trăiesc și mor în funcție de prestația actorilor și de ingeniozitatea scenariului, aici se regăsesc bifate ambele cerințe, rezultând un fim de suspans excepțional.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.