Loading...

The Passion of the Christ (2004)

by Adrian Solomon, aprilie 18, 2020

Recomandare – musai!

Gen: Dramă, Religios
Regie: Mel Gibson
Distribuție: Jim Caviezel, Monica Bellucci, Maia Morgenstern, Sergio Rubini
Durată: 2 h. 07 min.
Rating IMDB: 7.2

Despre: Filmul prezintă ultimele 12 ore din viața lui Isus Cristos și groaznicele suferințe îndurate de acesta.

Rant: The Passion este un film cu totul și cu totul aparte, care a reușit să polarizeze criticii și audiența cum puține alte filme despre acest subiect au reușit să o facă. A fost proiectul de suflet a lui Mel Gibson, acesta având întregi munți de cățărat pentru a-l vedea dus la capăt. De la inabilitatea de a găsi o casă de distribuție, până la campaniile de protest din partea a diverse grupări evreiești care considerau filmul a fi un manifest anti-semit datorită faptului că evreii erau prezentați ca personajele negative ale filmului, manipulările lor fiind decisive în răstignirea mântuitorului. Filmul mai urmărește și o latură supranaturală, cu Satana observând îndeaproape întregul supliciu. Filmul surprinde și prin faptul că întreg dialogul a fost scris în Latină și Aramaică, iar scenele cu tortura lui Isus sunt de o violență rar întâlnită.

Cu siguranță nu este un film la care să revii cu inima deschisă an de an și nicidecum unul la care să te uiți cu cei mici, eu personal fiind istovit după vizionarea acestuia. Oricum, și măcar pentru prestația de excepție a lui Maia Morgenstein, care apare într-unul din rolurile principale ale filmului, și tot ar trebui vizionat măcar odată.

Fun fact, în timpul filmărilor, atât asistentul de producție cât și actorul principal au fost loviți de fulger la interval de câteva minute.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.