Loading...
Legends of the Fall (1994)

Legends of the Fall (1994)

by Adrian Solomon, septembrie 19, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Epic Drama
Regie: Edward Zwick
Distribuție:
Brad Pitt, Anthony Hopkins, Aidan Quinn, Julia Ormond, Henry Thomas
Durată: 2 h. 13 min.
Rating IMDB: 7.5

Despre: Dezgustat de armata americană în urma acțiunilor intreprinse împotriva nativilor americani, colonelul Ludlow, împreună cu familia sa și prietenul său indian One Stab, se retrag într-un colț uitat de lume din imensitatea statului Montana, unde își construiesc o casă. Ludlow are trei băieți, Alfred, băiatul cel mare, responsabil și precaut, Tristan, mijlociul, mereu sălbatic și favoritul colonelului, și Samuel, cel mai mic, dar foarte bine educat. Samuel se întoarce de la studii alături de proaspăta sa logodnică, Susannah, dar și cu vestea că s-a înrolat în armată pentru a ajuta efortul de război împotriva germanilor în primul război mondial. Atât Alfred cât și Tristan îi calcă pe urme și frații se regăsesc luptând împreună pe fronturile murdare și periculoase ale Europei, spre necazul tatălui lor. De aici încolo, drama familiei Ludlow se va împleti cu istoria.

Rant: Filmul este pe bună dreptate considerat unul clasic. Brad Pitt, pe vremea când încă mai făcea doar roluri de frumușel, ne arată aici cât de departe va ajunge ca actor, cu toate că lumina reflectoarelor este axată puternic pe performanță inegalabilului Anthony Hopkins, într-un din cele mai bune roluri ale sale pe post de patriarh al familiei.

Fiecare Ludlow este bine evidențiat, astfel încât te vei simți atras personal în vâltoarea acestei familii tulburate. Filmul poate servi și ca o lecție de istorie modernă, surprinzând cu acuratețe diverse perioade istorice, de la primul război mondial până la perioada prohibiției americane. Chiar dacă Tristan este pivotul povestirii, atât poveștile lui Samuel cât în special Alfred, fac ca aceasta să aibă mereu vânt în pânze și să ducă mereu povestea mai departe.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.