Loading...
The Suspect (aka. Yong-eui-ja) (2013)

The Suspect (aka. Yong-eui-ja) (2013)

by Adrian Solomon, ianuarie 12, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Spionaj
Regie: Won Shin-yun
Distribuție:
 Gong Yoo, Park Hee-soon, Jo Sung-ha, Yoo Da-in, Kim Sung-kyun
Durată: 2 h. 17 min.
Rating IMDB: 6.9

Despre: Ji Dong-Chul este un fost membru al unei unități de elită nord coreene, dar a fost abandonat de guvern în schimbul unei schimbări de putere. Aflând că nevasta și fata i-au fost vândute în China, el merge să le recupereze, doar pentru a le găsi trupurile neînsuflețite și o pistă ce arăta spre un fost coleg de-al său, și acesta la rându-i un fugitiv în Coreea de Sud. Ji Dong își găsește de lucru ca șofer pentru un afacerist ce avea legături cu Pyongyang. Dar în curând afaceristul este ucis de un oficial corupt care îi pune crima în cârcă lui Ji Dong. Acesta va trebui să se descurce în a găsi ucigașul familiei sale, având mereu pe urmele sale o forțele de ordine dar și membrii ai unei agenții de spionaj.

Rant: Pe Gong Yoo l-am mai văzut în rol de tată panicat ce luptă pentru a-și salva fiica de hoardele de zombie în Train to Busan, sau pe post de vânător de recompense în westernul The Good, the Bad and the Weird. Aici arată ca cel mai periculos agent secret, putând să le predea lui Bond sau lui Bourne lecții. Filmul este alert, apasă pedala de accelerație de la început până la final ceea ce face să fie o vizionare agreabilă. Însă, și aici poate intervine experiența personală, traducerea se grăbea parcă în anumite locuri și mi-a fost greu să contabilizez exact cine e cine și ce îi motivează. Luat ca film de acțiune, este un film extraordinar, un exemplu de așa da venit din partea sud coreenilor. Scenele de arte marțiale sunt puține dar bine executate în schimb avem din greu urmăriri cu mașina, urmăriri pe jos și mult pac pac. Ajunge să îți pese de soarta protagonistului și a celor care încearcă să îl ajute și să îi urăști pe cei răi așa că filmul mai primește o bilă albă.

În cele din urmă, chiar dacă nu reinventează genul, The Suspect este un film ce merită trecut pe lista amatorilor de acțiune.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.