Loading...
This Is the End (2013)

This Is the End (2013)

by Adrian Solomon, decembrie 15, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Comedie
Regie: Seth Rogen, Evan Goldberg
Distribuție: James Franco, Jonah Hill, Seth Rogen, Jay Baruchel, Danny McBride, Craig Robinson, Michael Cera, Emma Watson, Mindy Kaling, David Krumholtz, Christopher Mintz-Plasse, Rihanna, Martin Starr, Paul Rudd, Channing Tatum, Kevin Hart, Aziz Ansari
Durată: 1 h. 47 min.
Rating IMDB: 6.6

Despre: Șase actori celebri rămân blocați în casă în timpul apocalipsei. Pe măsură ce li se termină resursele, prietenia lor va fi serios pusă la încercare în timp ce sunt asaltați de entități demonice.

Rant: Probabil una dintre cele mai bizare comedii ale anului 2013, Seth Rogen și amicii săi vs Apocalipsa este o premisă pe cât de pe cât de dementă, pe atât de amuzantă. Toată lumea prezentă în film se auto-interpretează, doar că într-o manieră exagerată. Debutul regizoral al duo-ului Rogen & Goldberg, este unul cât se poate mai nimerit pentru ei, deoarece au șansa să adapteze într-o mică măsură un scurt metraj conceput de aceștia în 2007, Seth and Jay versus the Apocalypse precum și diverse alte teme.

Așa cum spuneam, filmul urmărește versiunile ficționale ale mai multor actori reali, care experimentează apocalipsa în timpul unei petreceri, de la înălțarea la cer a celor neprihăniți până la căscarea unui hău spre străfundul Pământului care îi înghite pe cei păcătoși. Șase supraviețuitori reușesc să se baricadeze în casa lui James Franco. Alături de el, nelipsitul prieten Seth Rogen, Jay Baruchel, nevroticul Jonah Hill, afabilul Craig Robinson și agasantul Danny McBride care de fapt nici măcar nu a fost invitat la petrecere. În curând, în fragila prietenie a celor șase egouri încep să apară crăpături, mai ales în momentul în care o surprinzătoare Emma Watson îi lasă pe aceștia fără resurse după un episod sinistru. Filmul oferă mână liberă actorilor, aceștia având libertatea să improvizeze mai tot dialogul, urmând niște linii generale ale scenariului, lucru care se resimte în pelicula finală, care ne va prezenta de toate pentru toți, de la un Michael Cera extrem de iritant, un Channing Tatum pe post de gimp canibal, posedări demonice dar și o poveste moralistă care ne zice că nu este niciodată prea târziu ca să ajungi să îți schimbi norocul (decât dacă ești James Franco, atunci ai pus-o).

Scenariul 4 – Apocalipsa biblică

Luată direct din Biblie, apocalipsa prezentată în This Is the End este completă cu înălțarea la cer a celor pioși și neprihăniți și distrugerea celor păcătoși.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.