Loading...
Kingsman: The Golden Circle (2017)

Kingsman: The Golden Circle (2017)

by Adrian Solomon, septembrie 22, 2017

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Aventură, Comedie, Spionaj
Regie: Matthew Vaughn
Distribuție:
Colin Firth, Julianne Moore, Taron Egerton, Mark Strong, Halle Berry, Elton John, Channing Tatum, Jeff Bridges
Durată: 2 h. 21 min.
Rating IMDB: 6.7

Despre: Agenția de spionaj britanică Kingsman este atacată și distrusă complet de către o organizație misterioasă numită Golden Circle, care, mișcându-se prin subteranele lumii crimei, a evitat detecția până acuma și a ajuns să dețină monopolul asupra traficului de stupefiante. Singurii supraviețuitori sunt Eggsy și Merlin, care se văd nevoiți să călătorească spre America, ca să ceară ajutorul agenției surori de acolo, Statesman, pentru a combate împreună teroarea Cercului de Aur.

Rant: Am adorat primul film. Aducea multă artă în scenele de acțiune, o introducea pe Sophia Boutela lumii întregi, ni-l prezenta pe Taron Egerton ca un posibil viitor star, avea unele dintre cele mai cinetice și fluide scene de acțiune făcute vreodată și își permitea să ne surprindă constant. Până și Samuel Jackson, care nu a făcut vreun rol memorabil în acel film, se vedea că se amuză copios în rol de psihopat.

Astfel, moștenirea lăsată a căzut greu pe umerii celui de-al doilea film. A încercat multe, dar undeva pe parcursul destul de îndelungat al filmului (poate puțin cam lung pentru ceea ce a avut de zis) ceva s-a tăiat și nu a reușit să mă țină la fel de în priză cum a reușit să o facă primul film. Au fost câteva decizii de scenariu destul de inexplicabile pentru mine și povestea a cam scârțâit. În schimb, acțiunea a fost la superlativ, Vaughn păstrând acea ambianță bond-esciană împletită cu gadgeturi futuristice și acțiune pe metru cub.

A fost simpatică alăturarea scorțoșilor britanici cu verișorii lor americani, aprigi mestecători de ciungă. Unde englezii aveau drept acoperire un magazin respectabil de croitorie de înaltă calitate și foloseau nume de apel ce făceau referire la mitologia arthuriană, americanii stau chitiți într-o distilerie, toți răspunzând la diverse nume de băuturi. Din păcate, Chaning Tatum care promitea multe din trailer, este redus aproape la stadiu de cameo datorită unei găselnițe a poveștii, Hale Berry nu prea are multe de făcut, iar Jeff Bridges este și el să ea bine în peisaj. Iar Poppy, o Julianne Moore care cu siguranță nu face rolul vieții sale, măcar pare că se distrează un pic, interpretând un personaj destul de unidimensional. Nici interacțiunea dintre Eggsy și Harry nu mai este la fel de bună ca în prima parte, însă Merlin are de data asta ai multe de făcut, Mark Strong dovedindu-și talentul de actor bun la toate.

Din punctul meu de vedere filmul oferă exact ce te aștepți de la el, entertainment pe felie. Chiar dacă povestea suferă, scenele de acțiune sunt memorabile și merită să vedeți filmul doar pentru ele. Personajele sunt mult mai slab dezvoltate ca în primul, dar să fim serioși, nu e genul de film care să se ia în serios, așa cum nu trebuie să o facem nici noi. Filmul e perfect pentru destindere, așa că profitați de weekend și faceți un popas la cinema să îl vedeți.

PS: Să nu uit de cel mai mișto cameo al acestui an, și anume Sir Elton John, o adiție perfectă pentru universul acestui film.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.