Loading...

True Lies (1994)

by Adrian Solomon, martie 14, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Comedie
Regie: James Cameron
Distribuție: Arnold Schwarzenegger, Jamie Lee Curtis, Tom Arnold, Bill Paxton, Art Malik, Tia Carrere
Durată: 2 h. 21 min.
Rating IMDB: 7.2

Despre: Harry Tasker este un agent secret extrem de eficient, care luptă neobosit pentru protejarea siguranței naționale însă el își ține identitatea secretă față de nevasta sa, care îl consideră doar un om plictisitor. Nevoit a opri un grup de teroriști din a introduce focoase nucleare pe tărâm american, atenția lui Harry este distrasă atunci când află că nevasta lui îi este infidelă, el făcând tot ce-i va sta în putință pentru a-și salva căsnicia.

Rant: True Lies este și rămâne adevărat blockbuster, fiind printre primele filme cu un buget de producție mai mare de 100 milioane dolari. Avându-l la cârmă pe James Cameron și în rol titular pe Arnold, filmul nu avea cum să dea rateu în special în acea perioadă de maximă popularitate pentru cei doi. Dar a îmbătrânit suficient de bine? Părerea strict personală este că da, factorul de nostalgie făcând să trec cu ușurință peste neverosimilitatea întregului plot, și să mă las încă odată cuprins de entertainmentul popcorn facil pe care filmul îl oferă din abundență. Dar îmi pot imagina cum un astfel de film nu ar mai putea fi făcut în climatul social actual, unde ar fi rapid anulat de cancel culture pe diferite motive (cel mai probabil sexism). Cu toate astea, pentru aproape două ore jumătate, avem parte de un clasic al anilor 90 marca Schwarzie & Cameron și uneori doar atât este suficient pentru a te deconecta de problemele zilnice.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.