Loading...
Under the Silver Lake (2018)

Under the Silver Lake (2018)

by Adrian Solomon, aprilie 14, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Neo-noir
Regie: David Robert Mitchell
Distribuție:
Andrew Garfield, Riley Keough, Topher Grace, Laura-Leigh, Zosia Mamet, Jimmi Simpson
Durată: 2 h. 19 min.
Rating IMDB: 6.5

Despre: Sam, un tânăr inteligent dar fără o direcție anume în viață, huzurește de unul singur în Los Angeles. Într-o seară el se întâlnește cu o tânără interesantă, cu care petrece o seară plăcută. A doua zi dimineața însă, ea dispare fără urmă. Sam va răscoli întreg orașul pentru a-i da de urmă, doar pentru a se încurca în ițele unui complot incredibil de bizar.

Rant: Under the Silver Lake este unul dintre acele filme care a trecut nedetectat în 2018, făcându-și circuitul de festivaluri, apoi pierzându-se în neant, doar pentru a-și face apariția în cinematografele noastre la sfârșitul acestei luni. Creat după un scenariu original al regizorului David Robert Mitchell, creatorul la fel de originalului film It Follows, Under the Silver Lake îl urmărește pe Sam, un tânăr șomer, care trăiește o viață de huzur în L.A., fără nici o grijă aparentă, fiind preocupat de a-și spiona vecina hippioată care crește păsări și umblă nudă prin casă, regulându-și prietena de ocazie sau încercând să descopere diverse conspirații. În această viață blocată pe repeat își face apariția misterioasa Sarah, care îi aprinde interesul lui Sam. Cei doi flirtează într-o seară, dar a doua zi dimineața Sarah dispare iar Sam pornește în căutarea ei, scotocind prin tot L.A.-ul, doar pentru a fi prins într-o conspirație bizară.

Filmul aduce cu sine acel feeling de noir de odinioară, complet cu muzică aferentă care te ține în suspans, și personaje bizare, coborâte din paginile revistelor pulp fiction. Faptul că filmul introduce multe concepte și ridică multe întrebări, îi creează o aură de mister, hipnotică, făcându-te să te întrebi dacă nu cumva toate evenimentele sunt un vis febril a lui Sam, creat de mintea sa mult prea odihnită, dar și conferă filmului un sentiment de dezarticulare, care s-ar putea să vă scoată din ritm.

Dacă sunteți fani ai filmelor noir, sau a producțiilor stil Lynch, cărora trebuie să le acorzi mai mult timp pentru a le înțelege pe deplin, filmul acesta s-ar putea să fie exact ceea ce căutați.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.