Loading...
Destroyer (2018)

Destroyer (2018)

by Adrian Solomon, ianuarie 25, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Crime drama, Thriller Noir
Regie: Karyn Kusama
Distribuție:
Nicole Kidman, Sebastian Stan, Toby Kebbell, Tatiana Maslany, Bradley Whitford, Jade Pettyjohn, Scoot McNairy
Durată: 2 h. 01 min.
Rating IMDB: 6.2

Despre: O agentă de poliție se reconectează cu oamenii din trecutul ei, pe când lucra ca agentă sub acoperire, pentru a descoperi locația unui criminal periculos.

Rant: Chiar nu mă așteptam la un asemenea tur de forță din partea lui Nicole Kidman. Nu cred că am mai văzut-o recent într-un rol atât de solicitant. Mai mult de atât, nu înțeleg cum de nu a prins o nominalizare la Oscaruri pentru acest film (doar la Golden Globes a fost inclusă printre nominalizați). Ce trebuie să știți despre acest film, în primul și primul rând, este că veți avea de a face cu un thriller slow burning, cărat în spate de prestația lui Kidman. Are vădite influențe Drive (imaginile superbe, acțiunea bruscă și violentă) și un pic de Heat (prin jafurile prezentate) dar în mare rămâne un vehicul prin care Karyn Kusama ne-o prezintă pe Nicole Kidman așa cum nu am mai văzut-o niciodată.

Erin este o cometă aflată în picaj liber, este o forță a naturii aflată la capătul puterilor. După o experiență traumatizantă suferită cu 20 de ani înainte, ea devine o persoană transformată, posedată de demonii trecutului. Demoni care, bineînțeles, încep să își scoată capul la iveală și să pornească un proces auto distructiv pentru protagonistă. Aceasta, întocmai precum anti-eroii filmelor de acest gen din anii 70, în mare polițiști care preluau legea în propriile mâini, sătui de piedicile venite din partea superiorilor, se clatină din cadru în cadru, făcând lucruri pe care nu le-ați fi visat că o vedeți pe actriță făcând vreodată. Având un aspect ca de zombie și toate manierismele unei persoane parcă aflată într-o nesfârșită beție, dă semne clare că viața ei nu a fost una ușoară, la fel cum nici prezența ei nu este una agreată de cei apropiați, în special de fiica ei Shelby. O găselniță de incredibil efect este vocea folosită de Erin, care mai mereu vorbește în șoaptă, într-un ton hârșâit, amenințător.

Sper că nu va rămâne mereu în conștiință drept filmul în care Nicole Kidman apare sub o tonă de make-up, fiind un thriller noir de cea mai înaltă calitate.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.