Loading...

Vive La France (2013)

by Adrian Solomon, februarie 28, 2018

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Comedie
Regie: Michaël Youn
Distribuție:
José García, Michaël Youn, Isabelle Funaro, Ary Abittan, Moussa Maaskri
Durată: 1 h. 34 min.
Rating IMDB: 5.8

Despre: Taboulistan este o națiune mică, vârâtă între Afghanistan, Kyrgyzstan și Tajikistan, și este necunoscută întregii lumi. Singurul lucru cu care se pot mândri este invenția mâncării tabbouleh. Din păcate, Libanezii le-au furat rețeta și aceștia au rămas cu mâna goală. Fiul dictatorului local, convinge doi păstori mai slabi de înger să meargă în Franța și să arunce în aer turnul Eiffel, convins că astfel Taboulistanul va apărea pe radarul întregii lumi. Astfel, Muzafar și Ferouz, pornesc într-o aventură ce îi poartă prin toată Franța, și îi familiarizează cu această țară, de care se vor îndrăgosti, în ciuda misiunii patriotice pe care trebuie să o execute.

Rant: „Vive La France” are în prim plan doi păstori din minunata şi izolata naţiune a Taboulistanului a cărei singură comoară naţională, tabbouleh, o delicioasă mâncare din orez, a fost furată de libanezi. Astfel săracii taboulistani stau singuri cu caprele şi cu dictatorul lor care vorbește o limbă ce seamănă suspect de mult cu româna, sătul de faptul că nici măcar U.N. nu vrea să recunoască existenţa lor ca stat, decide să ia măsuri drastice.

Citiți cronica aici.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.