Loading...

Voltron: Legendary Defender (2016-2019)

by Adrian Solomon, aprilie 29, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Animație, S.F.
Distribuție: Josh Keaton, Steven Yeun, Jeremy Shada, Bex Taylor-Klaus, Tyler Labine, Kimberly Brooks, Rhys Darby, Neil Kaplan, Cree Summer, A.J. Locascio
Nr. sezoane: 8
Nr. Episoade: 78
Durată episod: ~23 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 8.1

Despre: Maleficul imperiu Galra a terorizat universul timp de sure de mii de ani. Unii au încercat să îi se opună dar cu prea puțin succes. Singurii care au reușit cu adevărat să facă imperiul să se clatine a fost regele Alfor de pe planeta Altea, cu ajutorul celei mai puternice arme din univers, Voltron, un robot gigantic compus din 5 lei robotici, ai cărui piloți erau cunoscuți drept Paladini. După înfrângerea suferită și distrugerea propriei planete, regele Alfor separă cei 5 lei în diverse zone ale universului pentru a împiedica inamicii să pună mâna pe ei. În prezent, cinci piloți spațiali de pe Pământ, găsesc leul albastru, care îi va duce spre locul unde se află Allura, fiica lui Alfor. Împreună ei vor scotoci prin univers pentru a găsi restul leilor pentru a-l forma pe Voltron, și astfel să apere universul.

Rant: Serialul original Voltron, a rulat la noi în țară, la puțin timp după revoluție, fiind printre primele seriale animate transmise de TVR, pe la începutul anilor 90. Obișnuiam să aștept duminica ca să văd prin ce aventuri mai treceau eroii noștri, conceptul de roboti gigantici fiind ceva foarte nou pentru un copil care nu avuse cine știe ce expunere la animație până atunci.

Anii au trecut, uitarea s-a așternut, și când credeam ca nu o să mai am vreodată ceva de a face cu acest nume, iată că din neant, au început să curgă recomandările, luați Voltron: Legendary Defender, este foarte bun, sau Voltron LD este unul dintre serialele care merită făcut un binge-watch. Am luat știrea cu puțin scepticism la început dar apoi am aflat că e făcut de Dreamworks în colaborare cu studiourile Mir, responsabile pentru Legend of Korra, un serial animat destul de bun, despre care o să vorbesc cu altă ocazie, și am decis să îl încerc. Și nu am fost dezamăgit deloc asta poate și din cauză că se află sub egida Netflix care foarte rar distribuie produse de calitate slabă (mai puțin decizia de a încheia un contract lucrativ pentru 3 filme cu Adam Sandler – ce o fi fost în capul lor??). Aparent contractul cu Netflix este pentru difuzarea a 78 de episoade deci vom avea ce urmări o perioadă de timp.

Originalul Voltron a fost o experiență atât de îndepărtată încât îmi era foarte greu să îmi dau seama dacă ce vedem aici este reboot sau ceva original, dar după un pic de muncă investigativă mi-am dat seama că este un reboot, lucru care va face aventurarea celor neinițiați în acest univers destul de plăcută.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.