Loading...
The Legend of Korra (2012-2014)

The Legend of Korra (2012-2014)

by Adrian Solomon, septembrie 15, 2019

Recomandare – musai!

Gen: Animație, Fantezie, Acțiune, Comedie
Distribuție: Janet Varney, David Faustino, J. Byrne, K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Kiernan Shipka, Dee Bradley Baker
Nr. sezoane: 4
Nr. Episoade: 52
Durată episod: 23 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 8.4

Despre: Korra, noua reîncarnare a Avatarului, este o tânără curioasă ce provine din Tribul Apei. Ea călătorește spre Republic City pentru a învăța air-bendind de la Tenzin, fiul fostului Avatar Aang. Dar odată ajunsă în acest oraș, pe lângă îndatoririle sale ca și campion a păcii, ea va trebui să oprească o conspirație împotriva celor cu abilități de bending, și acesta este doar începutul aventurii sale.

De ce să mă uit? The Legend of Korra arată și mai impresionant ca predecesorul său, Avatar: The Last Airbender, grație unei grafici spectaculoase, ce reușește să rețină farmecul acelui serial dar și să îl îmbunătățească în mai toate capitolele posibile, de la fluiditatea nemaipomenită a acțiunii, la frumusețea peisajelor și a decorurilor și scara mare la care se aplică.

Tonul seriei este unul mai matur, asta și datorită faptului că protagoniștii sunt adolescenți aproape adulți în loc de copii așa cum era cazul în Avatar. Interesele romantice sunt mai pe față între tinerii din The Legend of Korra, relațiile prezentate fiind cam de toate felurile, de la relații normale, la relații abuzive sau de același sex. Republic City, orașul multinațional și multicultural, este de departe vedeta primului sezon, fiind prezentat ca un Manhattan al anilor 20, dacă acesta ar fi fost în Asia. S-au ales teme și motive specifice marilor orașe europene și americane din acea perioadă. Korra și trepădușii ei, frații Mako și Bolin sau fiica unui industriaș, Asami, sunt personajele principale de-a lungul seriei, lor alăturându-se constant alte noi personaje. Pericolele pe care aceștia le înfruntă variază de la grupări extremiste, ființe uriașe de energie spirituală, teroriști, politicieni și afaceriști corupți sau dictatori militari, asigurându-se că nu vei fi plictisit niciodată.

Korra însăși este reprezentată ca o femeie puternică, un spirit liber și independent, o luptătoare feroce care de-a lungul seriei face tranziția spre o ființă mult mai echilibrată și spirituală. Ea a fost inspirată din femei puternice din viața creatorilor, dar și din luptătoare de MMA precum Gina Carano. Și că tot veni vorba de MMA, stilurile de arte marțiale prezente în show s-au schimbat un pic pentru a fi în pas cu timpul, noile stiluri de bending fiind inspirate din MMA și tricking.

Per total serialul este unul plin de energie, superb vizual, cu povești atrăgătoare, o continuare excelentă pentru un serial deja legendar.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.