Loading...
Trollhunters: Tales of Arcadia (2016-2018)

Trollhunters: Tales of Arcadia (2016-2018)

by Adrian Solomon, octombrie 20, 2019

Recomandare – musai!

Gen: Animație, Fantezie
Creator: Guillermo del Toro
Distribuție: Anton Yelchin, Kelsey Grammer, Charlie Saxton, Lexi Medrano, Jonathan Hyde, Fred Tatasciore, Ron Perlman, Amy Landecker, Emile Hirsch
Nr. sezoane: 3
Nr. Episoade: 52
Durată episod: 23 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 8.5

Despre: Jim Lake Jr. este un elev mai mult decât obișnuit care, împreună cu prietenul său cel mai bun, Toby, găsește o amuletă magică și este astfel atras într-un conflict ce dăinuiește de generații, între trolli buni și răi, precum și alte creaturi magice. Devenit acum un războinic Trollhunter, Jim va trebui să facă tot ce-i stă în putință să protejeze Trollmarket și pe cetățenii săi.

Rant: Eram pe punctul de mi se lua de toate serialele moderne de animație ce folosesc un 3D dubios și basic dar apoi am dat de acest serial și totul s-a schimbat! Cam așa ar fi sunat titlul clickbait pentru acest articol dacă ajungeam să fiu ziarist forțat să scriu articole pentru ziare online de duzină. Cu toate astea, Trollhunter chiar mi-a schimbat percepția despre serialele animate 3D, pe care le catalogam automat ca niște pierderi de vreme.

Primul lucru ce m-a atras a fost clar numele atașat acestui serial, Guillermo del Toro, un individ care nu mai are nevoie de nici o introducere. Acesta a fost pasionat de ideea din spatele serialului, idee pe care inițial dorea să o transforme într-un serial live, dar care mai apoi a devenit transformată într-o carte, pentru ca apoi să fie plănuit un film de animație, iar într-un final aceasta să devină un serial animat. Al doilea lucru a fost faptul că era implicat studioul Dreamworks, ce garanta că grafica urma să fie destul de bună, lucru ce conferă seriei un sentiment aparte, de atenție la detalii și de grijă și dragoste pentru produsul final. În fine, al treilea lucru observat a fost prezența lui Anton Yelchin, care murise între timp, făcând acest proiect unul dintre ultimele la care a participat. Prezența lui a fost posibilă datorită faptului că acesta a apucat să înregistreze suficiente linii de dialog cât acestea să poată fi folosite pe parcursul celor trei sezoane, fiind apoi substituit cu vocea lui Emile Hirsch.

Trollhunter prezintă povestea unui băiat pe nume Jim Lake Jr., care are parte de propriile sale probleme. Acesta este crescut de o mamă singură, o doctoriță care mereu lucrează ore lungi – cu toate că introducerea personajului ne arată că deseori acesta o ajută pe ea mai mult decât invers. Nici la școală nu îi este mai ușor, presiunile venind din mai multe părți precum un profesor exigent, bully-ul local Steve care deseori îl ia pe Jim în colimator, și faptul că are primul său crush și nu știe cum să abordeze problema. Alături de el se află mai mereu prietenul Toby, un dolofan cu un optimism incurabil. Împreună, aceștia descoperă o amuletă magică, care îl transformă pe Jim în Trollhunter, oferindu-i o platoșă și o sabie fermecată. Odată cu descoperirea amuletei, apar însă și necazurile, în persoana brutalului troll Bulaar, dar și noii aliați, Blinky (interpretat de Kelsey Grammer – celebrul Frasier) și AAARRRGGHH!!! (interpretat de Fred Tatasciore, a cărui voce cred că a fost în aproape orice producție animată respectabilă). Aceștia vor încerca să îl educe pe Jim în mânuirea noii puteri, cu toate că pericolele apar mai la tot pasul, atât din lumea reală cât și mai ale din lumea fantastică.

Trollhunters este fără îndoială cel mai family-friendly serial animat la care v-ați putea lăsa juniorul să se uite alături de voi așa că este un musai clar pentru acei dintre voi care se regăsesc în situația de viziona ceva alături de cei mici (șanse mari să deveniți și voi fani ai acestui show alături de juniorul vostru).

Dar distracția nu se oprește aici. Dacă v-a plăcut serialul Trollhunters, să știți că acesta face parte dintr-o trilogie numită Tales of Arcadia, trilogie din care mai face parte 3 Below (care urmărește un grup nou de personaje ajunse în același oraș – Arcadia) dar și Wizards care urmează să fie lansat în curând și care aparent va reuni cele trei seriale într-un climax de zile mari. Așadar, spor la vizionat.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.